Leiderschap coaching

Authentiek leiderschap voor leiders, ondernemers en senior professionals

Leren leiding geven aan anderen, begint bij leidinggeven aan jezelf. Oftewel persoonlijk leiderschap. Weten wie je bent en waar je voor staat, als mens en als leider. Daarom bestaat een belangrijk onderdeel van dit traject over het ontwikkelen van zelfbewustzijn en persoonlijk leiderschap.

Je leert een authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen, om te gaan met weerstand, inzicht te krijgen in onderliggende dynamieken en te vertrouwen op jouw visie. Zodat jij jouw rol als leider op een mens- en resultaatgerichte manier invult en de volle potentie uit jouw medewerkers weet te halen.

Thema’s waarbij ik help

 • Versterken van jouw leiderschapskwaliteiten.

 • Jezelf zichtbaar maken en je plek innemen.

 • Omgaan met stress, druk en werk- en privé-balans.

 • Ontwikkeling van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

 • Onduidelijke en ineffectieve communicatie.

 • Omgaan met triggers die je ervaart op de werkvloer.

 • Jezelf kwetsbaarder, open en eerlijk leren opstellen.

 • Vertrouwen op je innerlijke kompas.

 • Meer balans tussen masculiene en feminiene kwaliteiten.

Wat het je brengt

 • Inzicht in jouw leiderschapskwaliteiten en -valkuilen.

 • Helderheid in wie je bent en waar je voor staat.

 • Stevig in je schoenen staan en zelfverzekerde keuzes maken.

 • Meer innerlijke rust, ontspanning en focus.

 • Heldere, authentieke communicatie.

 • Meer verbinding met je medewerkers.

 • Vertrouwen op jouw visie en anderen inspireren.

 • Luisteren naar jouw medewerkers en diens belangen.

Mijn aanpak

Bewustzijnsontwikkeling

Mijn kracht ligt in het snel doorzien van blokkerende patronen. Ik spiegel je op je blinde vlekken, je onbewuste gedrag en help jou de oorzaak van jouw belemmering inzien die daaronder ligt. Door deze inzichten kun je dingen plaatsen, begrijpen en sneller herkennen.

Duurzame transformatie

De oorzaak hangt vaak samen met oude overtuigingen die je in je leven hebt opgedaan en die zich via emoties in jouw lichaam hebben opgeslagen. Onbewust bepalen deze overtuigingen en emoties jouw gedrag. Als je jouw gedrag op duurzaam niveau wilt veranderen, dan vraagt dat om naar de kern te gaan van datgene wat jou weerhoudt om vooruit te komen. Daarom maak ik naast cognitieve en praktische methoden, ook gebruik van methoden op fysiek, emotioneel en energetisch niveau.

Dit zorgt voor transformatie op een dieper level, zodat we de blokkades duurzaam transformeren en jij vanuit kracht en bewustzijn jouw leiderschapsrol kunt vervullen.

Authentiek leiderschap

Daarnaast versterken we je in wie je bent als leider. Jouw leiderschapskwaliteiten, waarden en authenticiteit. Je krijgt helderheid in wie je bent en waar je als leider voor staat. Maar ook wat je visie is en hoe je deze naar buiten toe uitdraagt. Ik ga in mijn coaching uit van jouw eigen kracht en nodig je telkens uit om daarnaar terug te gaan. Zodat je op je eigen kopmas leert te vertrouwen en vanuit zelfleiderschap jouw rol vormgeeft.

Voor wie
Ik begeleid een grote diversiteit aan leidinggevenden, ondernemers en senior professionals die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen. Zowel uit het bedrijfsleven en de (semi)-publieke sector. Sommigen komen via hun werkgever bij mij, anderen komen op eigen initiatief.
Op locatie of online

De sessies kunnen zowel op locatie plaatsvinden, als online of een mix van beide. Op locatie ben je welkom in Amsterdam of Haarlem.

“Leadership simply begins with the courage to be yourself.
So everyone else can be, too.

Het traject op hoofdlijnen

Intake

Tijdens de intake leren we elkaar kennen en maken we jouw coactvraag helder. We stellen de doelen op waar jij aan wilt werken en op basis daarvan ontvang je van mij een voorstel voor het traject.

Op maat gemaakt traject

Het traject wordt op maat gemaakt en afgestemd op jouw vraag. Meestal bestaan de trajecten uit 5 á 10 sessies. De sessies duren gemiddeld 1,5 uur.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van de volgende methoden: de principes van persoonlijk leiderschap en geweldloze communicatie, innerlijke kindwerk, systemisch werk, (familie)opstellingen, voicedialogue, RET, transactionele analyse, positieve psychologie, lichaamsgerichte oefeningen, meditatie en breathwork. Hierbij sluit ik aan bij wie jij bent en wat je nodig hebt.

Tussentijdse beschikbaarheid en coaching

Juist in praktijk loop je vaak tegen dingen aan. Daarom ben ik voor jou ook telefonisch beschikbaar en coach ik jou – on the job – in een situatie. In het moment kan ik je goed spiegelen en bewustmaken van wat er gebeurt. Dit zorgt dat jij in praktijk ook daadwerkelijk de gewenste verandering realiseert.

Tussentijdse opdrachten

Om je inzichten te integreren in jezelf en jouw rol als leider, krijg je zowel praktische als reflectieve opdrachten mee.

Evaluatie

We ronden het traject af met een online evaluatie van een half uur. We kijken samen terug op het traject, waar je nu als leider staat en wat je nodig hebt om jouw groei door te zetten.

Spontaan • Liefdevol • Integer • Sterke intuïtie

Over mij

In de afgelopen 7 jaar heb ik met veel plezier ruim 250 leiders, ondernemers en professionals begeleid naar een gelukkig, betekenisvol en impactvol leven. Daarnaast geef ik workshops, trainingen en retraites op het gebied van mindfulness en bewustzijnsontwikkeling.

Na mijn studie Rechten & Bedrijfswetenschappen (UvL) en master Gezondheidsrecht UvA (2011) heb ik ruim 5 jaar in diverse consultancy-rollen gewerkt binnen commerciële en publieke organisaties. Hoewel ik in dergelijke functies goed tot mijn recht kwam, gaf dit me niet de voldoening die ik zocht. Ik wilde graag directer met mensen werken en me volledig richten op mijn grote passie voor persoonlijke ontwikkeling.

Ik schoolde me om tot professioneel coach en volgde diverse opleidingen in systemisch werken, innerlijk kindwerk, breathwork en meditatie & spirituele ontwikkeling.

Ik hou ervan om eeuwenoude spirituele kennis te combineren met zakelijke wijsheid en de hedendaagse wetenschap. Hier ligt ook precies mijn kracht. Ik werk vanuit een gezonde balans tussen vrouwelijke kwaliteiten (voelen en zijn) en mannelijke kwaliteiten (denken en doen). Ik leg snel mijn vinger op de zere plek, kan goed aanvoelen wat er nodig is en weet zaken direct te vertalen naar de praktijk.

In mijn dagelijks leven ben ik graag in de natuur om te wandelen of sporten. Ik hou van reizen, nieuwe dingen ontdekken en om samen met anderen het leven te vieren.

Ervaringen van anderen

Het leiderschapstraject met Anouk was prettig, confronterend en bevrijdend. Ik heb geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Ik voel me trots en blij dat ik voel dat ik mag kiezen voor een ander pad. Dat m’n gevoel hierin leidend is en niet wat ik behoor te doen.

Anouk is een leuk mens met een zachte insteek en scherpe analyses. Ze heeft mij heel erg geholpen!

Anoniem, Manager Publiek Domein
Het was een persoonlijk, laagdrempelig, echt op maat gemaakt traject. Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties waar ik eerder moeite mee kon hebben.

Ik raad het echt iedereen aan. Zo nu en dan zie ik mijzelf dan ook terug komen bij Anouk, al is het maar als een soort APK. Ik ga er elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat ik in controle bent over mezelf, dat is een krachtig gevoel.

coach amsterdamJunior, Projectleider IT/HR

Anouk is een zeer fijn en warm persoon. Ze kon mij goed lezen en goed bij mijn behoefte aansluiten. Anouk voelt goed aan waar de pijnpunten zitten en speelt daar mooi op in. Ze heeft me geholpen over drempels te stappen, maar ze kon ook goed kritische feedback geven als ik mezelf klein maakte of mijn verantwoordelijkheid niet pakte.

Door het leiderschapstraject ervaar ik steeds meer zelfvertrouwen. Ik sta vaker stil, kijk meer naar mezelf en kan mijn gevoel steeds beter onder woorden brengen.

Anoniem, Afdelingshoofd Onderwijs

Investering

Op maat traject

 • Vrijblijvend online kennismakinggesprek

 • 5 á 10 coach sessies van 1,5 uur (online of op locatie)

 • Tussentijdse opdrachten op maat

 • Begeleide oefeningen

 • Telefonische bereikbaarheid voor (spoed)vragen

Zakelijk: op offerte basis. Het tarief is vanaf € 150 tot 175 excl. btw per uur en afhankelijk van het (management) functieniveau.

Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is iemand bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend en heel empathisch. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk.
Kirsten, Ondernemer
Ik kwam bij Anouk met als doel een beter balans te vinden tussen werk en privé. Ik ga bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. Ik voel me ook een stuk minder gestressed/gejaagd. Een aanrader voor iedereen!
Martijn, Ondernemer
Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen.
Marcia, Ondernemer
De voortgang en de inzichten die ik geboekt heb kon ik direct gebruiken in mijn werk. Ik voel me beter en ik heb weer grip op de zaak. Kortom een erg succesvol traject.
Arno, Senior Professional
Anouk heeft mij geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven heb en dat alleen ik zelf weet wat goed voor mij is. Door het traject weet ik waarom bepaalde waarden voor mij zo belangrijk zijn en durf ik weer te vertrouwen op mijn sterke onderbuikgevoel. Ik kies weer wat voor mij goed voelt. Ik voel me nu sterker dan ooit.
Nicolien, Senior Professional

Wil je op de hoogte blijven?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in >>>