Meditatiegroep

Wat ga je doen?

Wil je regelmatiger en samen met anderen mediteren?
Dan is de meditatiegroep misschien iets voor jou!

Samen mediteren gaat vaak makkelijker dan alleen. Zeker als je regelmatiger wilt oefenen kan mediteren in een groep jouw meditatie verdiepen. In de meditatiegroep heeft elke les een ander thema, bijvoorbeeld: omgaan met verandering of leven in het hier en nu. Ook oefen je met verschillende vormen: denk aan visualisaties, inzicht-meditaties (vipassana) en thema-meditaties. Je ontvangt tijdens de les inspiratie over het thema bijvoorbeeld uit het Tibetaans Boeddhisme (Mahayana en Dzochgen), Jan Geurtz of Eckhart Tolle. Anouk deelt haar persoonlijke ervaring van het moment en geeft ruimte (als je wilt) om ook jouw eigen ervaringen met elkaar te delen. Zo leer je zelf meer te openen, te verbinden en leer je van andermans ervaringen.

Om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken begeleidt Anouk meditaties op een frisse manier en maakt daarin gebruik van haar eigen persoonlijke ervaring. Ook worden de meditaties aangepast op de behoeftes in de groep en wat er in het huidige moment speelt.

Het is een vaste groep waarbij je aan een reeks lessen van 6 lessen deelneemt. Dit betekent dat je alleen vanaf de begin datum kunt aansluiten. Tussentijdse instroom of losse lessen zijn helaas niet mogelijk. De lessen vinden om de twee weken plaats waardoor je regelmatig meditatie beoefent. Ook is het een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten.

Wat levert het je op?

Praktisch:

 • Inspiratie over diverse levensthema’s

 • Ervaring met verschillende meditatievormen

 • Inzicht in hoe jij als persoon in elkaar zit

 • Ontmoeten en leren van gelijkgestemden

Wetenschappelijk bewezen effecten voor lichaam en geest:

 • Innerlijke rust

 • Positievere houding

 • Betere concentratie

 • Omgaan met piekeren

 • Betere nachtrust

 • Meer zelfliefde

 • Meer ontspanning, minder stress

Daarnaast blijkt uit steeds meer onderzoeken de positieve werking van mediteren op onze psychische en lichamelijk gezondheid, zoals: stress, depressie, angst, ADHD, bloeddruk, hartslag, ademhaling en immuunsysteem.

‘Na de meditatie voelde ik meer rust in mezelf’

‘Anouk heeft een fijne meditatiestem’

Ervaringen van anderen

Mediteren bij Anouk is erg fijn. Ze combineert in haar lessen het leven van alledag met mooie wijsheden en theorie met betrekking tot (verschillende soorten) meditatie. Een mooie combi tussen theorie en praktijk, waarbij ze voor iedereen in de les ruim voldoende persoonlijke aandacht heeft en geeft om te laten zijn en zien wat er is.
Ralf

Wat me zo bijblijft is haar warme aanwezigheid, haar integriteit, enorme kennis van meditatie en de afgestemde manier van werken. Ze heeft me elke les weer dichter bij mezelf gebracht. Ik gun iedereen die nieuwsgierig is naar mediteren of behoefte heeft aan meer informatie hierover een cursus van Anouk.

Caroline

Anouk kan goed luisteren, staat open en is erg betrokken. Ze is in staat een hele veilige omgeving te creëren.

ervaring coach meditatie amersfoortSara
Lees meer

Meditatiegroep

Voor wie?

 • Iedereen die behoefte heeft aan regelmatige beoefening.

 • Iedereen die op zoek is naar meer verbinding en verdieping in zijn leven.

 • Al (beginnende) ervaring heeft met mediteren.

Wanneer?

Data: woensdag 16, 30 september, 14, 28 oktober, 25 november, en 9 december 2020
Tijd
: 19.15 uur inloop – start 19.30-21.00u
Locatie: Het Speel-Veld (onderdeel van Seats2Meet Amersfoort)  Stationsplein 49, 3818 LE Amersfoort. De locatie is centraal gelegen en rustig van binnen. De locatie biedt voldoende ruimte om afstand te bewaren. De cursus gaat door op locatie ovb van de Corona-maatregelen.

Er zijn per jaar een aantal instroom-momenten om aan de meditatiegroep deel te nemen. De volgende meditatiegroep start in februari 2021. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Geef je dan hier op voor de mailinglijst.

Tarieven

Heb je een persoonlijk opleidingsbudget bij je werkgever? Dan kun je deze meditatiegroep mogelijk ook zakelijk volgen. In het kader van vitaliteitpreventie en jouw persoonlijke ontwikkeling heb je hier zakelijk gezien immers ook baat bij. Je ontvangt een factuur die je bij jouw werkgever declareert. Om de meditatiegroep voor particulieren betaalbaar te houden, geldt daarvoor een aangepast tarief.

Zakelijk € 178,50 excl. btw
Particulier € 112,50 incl. btw*

*Studenten ontvangen 10% korting op vertoon van een geldige studentenkaart.

Vanuit mijn visie wens ik dat bewustzijnsontwikkeling voor iedereen toegankelijk is. Mochten kosten gezien jouw situatie een belemmering vormen, stuur dan een mail met toelichting naar anouk@anoukdamen.com.

Twijfel je of de meditatiegroep iets voor je is of heb je vragen rondom Corona? Stuur even een mailtje. Anouk helpt je graag verder!

Wil jij regelmatig samen mediteren?

Meld je dan nu aan voor de meditatiegroep.
Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar.

Ja, ik wil me aanmelden
Wil je op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met gratis meditaties, artikelen en informatie over bijvoorbeeld cursussen. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.