Online Meditatiegroep

Wat ga je doen?

Wil je groeien als mens en regelmatiger mediteren?
Sluit je dan aan bij de online meditatiegroep.

Samen mediteren gaat vaak makkelijker dan alleen. Zeker als je regelmatiger wilt oefenen kan mediteren in een groep jouw meditatie verdiepen. In de meditatiegroep heeft elke les een ander thema, bijvoorbeeld: omgaan met verandering of leven in het hier en nu. Je oefent met verschillende vormen denk aan visualisaties, inzicht-meditaties (vipassana) en thema-meditaties. Zodat jouw innerlijke groei vanuit diverse aspecten wordt gestimuleerd.

Je ontvangt tijdens de les inspiratie over het thema bijvoorbeeld uit het Tibetaans Boeddhisme (Mahayana en Dzochgen), Jan Geurtz of Eckhart Tolle, waardoor je geprikkeld tot zelfreflectie en jouw kijk op de wereld te onderzoeken.

Anouk begeleidt meditaties op een frisse manier. Ze deelt haar persoonlijke ervaring van het moment en geeft ruimte (als je wilt) om ook jouw eigen ervaringen met elkaar te delen. Zo leer je zelf meer te openen, te verbinden en leer je van andermans ervaringen. Het is daarom ook een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten.

Het is een vaste groep waarbij je aan een reeks lessen van 6 lessen deelneemt. Je kunt daarom alleen vanaf de begindatum aansluiten. Tussentijdse instroom of losse lessen zijn helaas niet mogelijk. De lessen vinden om de twee weken plaats waardoor je regelmatig meditatie beoefent.

Wat levert het je op?

Praktisch:

 • Inspiratie over diverse levensthema’s

 • Ervaring met verschillende meditatievormen

 • Inzicht in hoe jij als persoon in elkaar zit

 • Ontmoeten en leren van gelijkgestemden

(Wetenschappelijk) Bewezen effecten voor lichaam en geest:

 • Innerlijke rust

 • Positievere houding

 • Betere concentratie

 • Omgaan met piekeren

 • Betere nachtrust

 • Meer zelfliefde

 • Meer ontspanning, minder stress

 • Bewustzijnsgroei

Daarnaast blijkt uit steeds meer onderzoeken de positieve werking van mediteren op onze psychische en lichamelijk gezondheid, zoals: stress, depressie, angst, ADHD, bloeddruk, hartslag, ademhaling en immuunsysteem.

‘Na de meditatie voelde ik meer rust in mezelf’

‘Anouk heeft een fijne meditatiestem’

Ervaringen van anderen

Mediteren bij Anouk is erg fijn. Ze combineert in haar lessen het leven van alledag met mooie wijsheden en theorie met betrekking tot (verschillende soorten) meditatie. Een mooie combi tussen theorie en praktijk, waarbij ze voor iedereen in de les ruim voldoende persoonlijke aandacht heeft en geeft om te laten zijn en zien wat er is.
Ralf

Wat me zo bijblijft is haar warme aanwezigheid, haar integriteit, enorme kennis van meditatie en de afgestemde manier van werken. Ze heeft me elke les weer dichter bij mezelf gebracht. Ik gun iedereen die nieuwsgierig is naar mediteren of behoefte heeft aan meer informatie hierover een cursus van Anouk.

Caroline

Bij Anouk heb ik de meditatiegroep gevolgd en dit heeft me verrijkt. Samen mediteren heeft een meerwaarde naast zelfstandig ermee bezig zijn. Het per keer gekozen thema werkt goed als leidraad. Anouk heeft dit altijd goed voorbereid en is tegelijkertijd alert om de les te laten ontstaan door wat er speelt. Het heeft ook het mediteren zoals ik dat thuis doe makkelijker gemaakt.

Peter
Lees meer

Online Meditatiegroep

Voor wie?

Voor iedereen die:

 • Wilt groeien als mens.

 • Behoefte heeft aan regelmatige beoefening.

 • Zoekt naar meer verbinding en verdieping in zijn leven.

 • Al (beginnende) ervaring heeft met mediteren.

Wanneer?

Data: woensdag 29 sept, 13, 27 okt, 10, 24 nov en 8 dec 2021.
Tijd: 19.30-21.00u
Locatie: Online via Zoom, dus gewoon lekker thuis of waar jij ook bent.

Er zijn per jaar twee instroom-momenten om aan de meditatiegroep deel te nemen. De volgende meditatiegroep start in februari 2022:
9, 23 feb, 9, 23 maart, 6 en 20 april 2022. Ben je nieuw met mediteren? Bekijk dan de online meditatiecursus voor beginners.

Tarieven

Zakelijk €105,- excl. btw
Particulier € 90,- incl. btw*

*Studenten ontvangen 10% korting op vertoon van een geldige studentenkaart.

Vanuit mijn visie wens ik dat bewustzijnsontwikkeling voor iedereen toegankelijk is. Mochten kosten gezien jouw situatie een belemmering vormen, stuur dan een mail met toelichting naar anouk@anoukdamen.com. Stuur ook gerust een mailtje als je nog twijfelt en vragen hebt. Ik help graag.

Wil jij regelmatig samen mediteren?

Meld je dan nu aan voor de online meditatiegroep.
Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar.

Ja, ik wil me aanmelden
Wil je op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met gratis meditaties, artikelen en informatie over bijvoorbeeld cursussen. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.