Over Anouk

Mijn naam is Anouk Damen. Ik werk als coach, meditatielerares en mede-oprichter bij VolBewust. Hiervoor heb ik jaren gewerkt als adviseur in het bedrijfsleven en de publieke sector. Uit eigen ervaring (o.a. door een overspannen periode thuis) weet ik welke uitdagingen het moderne leven met zich meebrengt. Het ‘drukke’ werkende leven combineren met je sociale leven en sport, prestatiedruk, omgaan met stress en de behoefte aan betekenisvol te zijn.

Mijn ‘burn-out’ heeft mij wakker geschud. Iets waar ik elke dag nog dankbaar voor ben. Door deze ervaring heb ik geleerd te luisteren naar mijn lichaam, om te gaan met mijn gedachten en emoties en te vertrouwen op mijn intuïtie. Ook worstelde ik met het accepteren van mijn gevoeligheid, omdat ik de neiging had om mezelf daarin te veroordelen. Ik begon mijn zoektocht (en die is nog steeds in ontwikkeling) met het vinden van een bewuste werk- en leefstijl, die beter bij mij past. Ondanks dat deze voor mijn gevoel soms afwijkt van de norm: met meer rust, aandacht voor mezelf,  bewust eten en consumeren, sporten, buiten zijn en tijd voor reflectie.

Mijn sensitiviteit pas ik nu als kracht toe in mijn werk. Het zorgt ervoor dat ik snel de vinger op de zere plek leg, me kan inleven in hoe jij je voelt en in meditaties kan verdiepen. Hiermee help ik jou helderheid creëeren, als je het even niet meer weet. Anderen beschrijven mij als gedreven, oprecht betrokken, positief ingesteld en scherp in analyses. Ook deel ik regelmatig eigen ervaringen om uitleg te verduidelijken en gelijkwaardigheid te creëren.

Zo’n 7 jaar geleden ben ik geïnspireerd geraakt door het Boeddhisme en spirituele ontwikkeling. Iets waar ik me eerder voor schaamde, uit angst om in het ‘zweverige hokje’ gestopt te worden. Nu durf ik er voor te staan. Het is mijn missie om bewustzijnsontwikkeling en meditatie voor iedereen toegankelijk te maken: met beide benen op de grond. Meditatie en spiritualiteit is én gaat als je het mij vraagt een steeds belangrijker deel van ons dagelijks leven zijn. Het feit dat de Westerse wetenschap steeds meer bewijst, draagt daar zeker aan bij. Daarom combineer ik graag de Westerse wetenschappelijke onderzoeken met Oostere eeuwenoude ervaring. Ik daag je graag uit om het zelf te gaan ervaren en je eigen waarheid te ontdekken.

Stuur me gerust een bericht als je een vraag hebt.
Hopelijk tot ziens!

Anouk

Mijn opleidingen:

Volg mij: