Ervaringen van anderen

Anouk mij geleerd om naar mijn gevoel te luisteren, keuzes te maken vanuit mijzelf en daar ook op te vertrouwen.”

De sessies met Anouk waren heel fijn en ik voelde mij compleet op mijn gemak. Anouk luistert heel aandachtig en weet precies de juiste dingen aan te stippen.

Door middel van simpele opdrachten heeft Anouk mij geleerd om naar mijn gevoel te luisteren, keuzes te maken vanuit mijzelf en daar ook op te vertrouwen. Elk gesprek was voor mij heel verhelderend en leerzaam. Ik weet nu meer over mezelf, wat ik belangrijk vind en wat ik wil doen in de toekomst.

Referentie

Eline
HR Coördinator | B-Corp Beautymerk

Referentie

Anoniem
Manager en Adjunct-directeur | Publiek Domein

“Ik heb geleerd om meer mijn eigen gevoel te volgen en vertrouwen te hebben.”

Ik vond het coachtraject met Anouk heel prettig, confronterend én bevrijdend. Het heeft me meer duidelijkheid gegeven in patronen en mijn eigen normen en waarden. Ik heb meer bewustwording in situaties, mijn reacties en eigen gevoel daarbij. Daarbij heb ik geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Anouk is gewoon een leuk mens met een zachte insteek en scherpe analyses. Ze heeft mij heel erg geholpen.

“Ze is oprecht, respectvol en betrouwbaar en weet haar duim op zere plekken te leggen.”

Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen. De zelfinzichten waren zeer waardevol en de combinatie van de sessie tussen doen, nadenken en informatie heel prettig. Dankjewel!

Referentie

Marcia
Ondernemer | Virtual Assistant

Referentie

Nicolien
Senior Professional | Finance

“Ik kies weer voor mezelf en durf weer te vertrouwen op mijn sterke onderbuikgevoel.”

Anouk heeft mij geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven heb en dat alleen ikzelf weet wat goed voor mij is. Dankzij Anouk heb ik mezelf weer terug gevonden, weet ik waarom bepaalde drijfveren voor mij zo belangrijk zijn en durf ik weer te vertrouwen op mijn sterke onderbuikgevoel. Ik kies weer voor mezelf met wat voor mij goed voelt in plaats van alleen maar te moeten passen in het plaatje wat een ander wil zien. De puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen en ik voel me nu veel sterker dan ooit. Bedankt Anouk voor al jouw hulp 💕

“Ze is doortastend en heel empathisch. En weet je met haar kennis en kunde verder op weg te helpen met welk proces je dan ook bezig bent.”

Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is een heel fijn persoon bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend, heel empathisch en weet je met haar kennis en kunde verder op weg te helpen met welk proces je dan ook bezig bent. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk. De stilte-dag die ze samen met Jeffrey organiseert is ook een aanrader!

Referentie

Kirsten
Ondernemer | Jurist

Referentie

Annet
Senior professional | NGO

“Ze heeft mij geleerd meer naar mijn gevoelens te kijken, deze serieus te nemen en meer voor mijn eigen behoeften te kiezen.”

Bij Anouk Damen heb ik een individueel coachtraject gedaan van 5 sessies. Anouk heeft mij in elke sessie inzicht(en) gegeven en mij bewust gemaakt van patronen/mechanismen. Anouk prikt snel door dingen heen. Ze heeft mij geleerd meer naar mijn gevoelens en emoties te kijken, deze serieus te nemen en meer voor mijn eigen behoeften te kiezen. Ik voelde mij zeer op mijn gemak bij Anouk; ze kan heel goed luisteren en weet verbanden te leggen, waar ikzelf nooit aan gedacht heb. Naast haar grote betrokkenheid, durft ze ook goed te confronteren en te provoceren.

Ik heb me voorgenomen om meer momenten voor mezelf in te plannen om te vertragen bij gevoel. Ook sterkt het mij om sommige niet-helpende patronen die van generatie op generatie worden doorgegeven te doorbreken. Waardevol voor mij en mijn kinderen!

“Anouk stelde rake vragen en wist precies wanneer ik ergens omheen draaide. Bepaalde patronen kon ik na lange tijd eindelijk verklaren.”

Anouk is een hele lieve vrouw met enorm veel kennis en vaardigheden. Ik voelde me al snel veilig bij Anouk en dat ik alles kon bespreken. Ik voelde mij gezien en gehoord. We hebben mijn patroon opgesteld, daardoor ging ik dieper in mezelf voelen. Iets waar ik altijd graag voor wegliep. Anouk voelde precies aan waar ik het spannend vond en hoe ik daardoor heen kon gaan. Daardoor konden we bij de kern komen van waar ik tegen aanliep. Het was confronterend, maar wel heel hard nodig. Bepaalde patronen kon ik, na lange tijd, eindelijk verklaren.

Anouk stelde rake vragen en wist precies wanneer ik ergens omheen draaide. Ze coachte niet hard (zoals ik al vaker bij andere coaches had ervaren en waardoor ik dichtsloeg), maar liefdevol en begripvol. Ik voelde mij na de sessie opgelucht. De dagen erna vielen er nog veel meer puzzelstukjes op zijn plaats. Ik heb nu sneller door wanneer ik in ‘mijn valkuil’ stap, én wat ik eraan kan doen. Kortom, coaching bij Anouk is echt een aanrader.

Referentie

Chanine Krisman
Ondernemer | Mode

Referentie

Esmée
Senior Consultant | Finance

“Door middel van verschillende oefeningen heb ik geleerd om beter stil te staan bij wat ík wil en voel.”

In het afgelopen half jaar heb ik een individueel coachtraject doorlopen bij Anouk. Van tevoren was ik altijd een beetje bang dat coaching iets zweverigs zou zijn. Zo heb ik het gelukkig helemaal niet ervaren, dankzij Anouk. Soms zag ik tegen de gesprekken op, omdat ik dacht dan moest ik nadenken over wat ik nou wil en dat wist ik juist niet. Tijdens en na de gesprekken had ik juist een fijn/opgelucht gevoel. Anouk luisterde vooral en stelde de vragen zo dat ik moest spreken over mijn gevoel.

Door middel van verschillende oefeningen heb ik geleerd om beter stil te staan bij wat ík wil en voel. Ik heb geleerd om rustiger eerst over dingen na te denken en te analyseren wat ik er bij voel, in plaats van direct in een soort actie modus te schieten. Daardoor kan ik ook veel beter verschillende dingen (reacties van anderen of vanuit mijn idee ‘onwenselijke’ situaties) relativeren, handelen en daar op reageren.

“Zowel in werk als privé heeft het bij mij meer rust gecreëerd.”

Een hele goede ervaring met Anouk. Zij heeft mij door middel van coaching goed kunnen begeleiden met betrekking tot werk, maar heeft mij ook meer inzichten gegeven privé. In beide gevallen heeft het bij mij meer rust gecreëerd. Anouk is zeer professioneel en heel fijn om mee te werken. Face to face coaching leek mij prettig, maar aangezien ik in het buitenland woon en dit traject toch in het Nederlands wilde starten, leidde een goede aanbeveling mij naar Anouk. Online coaching heeft zeker geen belemmering gehad. Samen met een goed eindresultaat, zeer aan te raden.

Referentie

Caroline
Sales Director | Commercie

Referentie

Isabelle
HR Adviseur | Arbeidsbemiddeling

“Anouk geeft je een heel veilig gevoel, waarin alles wat je zegt en elke emotie die je ervaart oké is.”

Het afgelopen jaar heb ik bij Anouk met heel veel plezier een coachtraject gevolgd. Ik kwam via Brunel bij Anouk terecht omdat ik zowel privé als zakelijk de lat voor mezelf steeds weer (te) hoog voor mezelf legde en stond daardoor altijd in de actie-modus.

Ik heb mijn traject ervaren als een prachtig cadeau, wat ik het liefst iedereen zou willen geven. Ik dacht mezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren en vooral leren omarmen. Bij Anouk voelde ik me vanaf het eerste gesprek op mijn gemak. Ze zag en hoorde me, maar haalde me ook af en toe uit mijn eigen comfortabele bubbel door me uit te dagen. Ze geeft je een heel fijn veilig gevoel waarin alles wat je zegt en elke emotie die je ervaart oké is.

Ze reikt je een hand uit als je die nodig hebt, maar geeft je ook alle ruimte om het zelf te proberen en te doen. Wat ik heel bijzonder vind is dat Anouk na een warrig verhaal vol details en emoties verteld te hebben, me vragen stelt zonder te oordelen en daarna de vinger precies op de zere plek legt. Ik zou wensen dat iedereen een innerlijke reis mag maken met een coach als Anouk naast je.

“Mijn emoties kan ik duidelijker benoemen en weet ik steeds beter wat ik zelf echt wil.”

Ik kwam bij Anouk omdat ik het moeilijk had na een periode van een prachtig gezin stichten en het verlies van één van mijn kinderen. Ik was mezelf even kwijt, tempo lag te hoog, vooral in dienst van anderen, opstaan en doorgaan, niet meer opgewekt en wat vind ik zelf nu eigenlijk nog leuk en fijn.

Het werd tijd voor mezelf en dat viel niet mee. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen. Anouk stelt de juiste vragen, houd je een spiegel voor en laat je zelf vooral nadenken en voelen. Ik kreeg concrete opdrachten mee.

Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen die ik dagelijks gebruik. Mijn emoties kan ik duidelijker benoemen nu en ik weet steeds beter wat ik zelf echt wil. Haar werkwijze en Anouk als persoon ervaar ik als zeer prettig. Ik gun iedereen een Anouk….!

Referentie

Tamara
Fulltime Moeder

Referentie

Elanie
Talent Acquisition Specialist | IT

“Door Anouk heb ik geleerd om mijn gedachten beter te ordenen en te ontdekken waar ik mezelf door onbewust tegen werk.”

Doordat Anouk in staat is om een persoon écht te zien: kan – en durft – ze de juiste vragen te stellen om je te helpen bij je vraagstuk. Altijd op een beschouwende manier, zonder ergens veroordelend te worden.

Door Anouk heb ik geleerd om mijn gedachten beter te ordenen en te ontdekken waar ik mezelf door onbewust tegen werk. Ik kan zaken nu in een beter perspectief plaatsen en lukt het met om onbewuste patronen in mijzelf te herkennen. Naast dat zij een goede luisteraar en vragenstelster is, heeft zij een grondige maar toch ook praktische aanpak: ik kon direct de vertaalslag van coaching naar werk en privé maken. Erg fijn! Ik raad iedereen een coachingstraject met Anouk aan!

Anouk is in staat een hele veilige omgeving te creëren. Tijdens de sessie wist ze precies de punten te noemen die ik zelf niet kon zien.”

Na eerder een meditatiecursus gevolgd te hebben bij Anouk, wist ik dat zij de meest geschikte persoon zou zijn om een familieopstelling bij te volgen. Ik liep rond met een paar losse eindjes, en de opstelling leek mij een goede mogelijkheid om deze aan elkaar te knopen. Anouk kan goed luisteren, staat open en is erg betrokken. Ze is in staat een hele veilige omgeving te creëren. Tijdens de sessie wist ze precies de punten te benoemen die ik zelf niet kon zien. Hierdoor heeft Anouk mij heldere en concrete inzichten gegeven, waar ik zelf goed mee aan de slag kon gaan.

Ik heb de sessie als heel waardevol ervaren. Ik ben mij bewuster geworden van bepaalde handelingen, en kan hier nu beter op anticiperen. Daarbij geven de inzichten die Anouk tijdens de sessie heeft laten zien, meer rust in mijn lijf. Heel veel dank hiervoor!

Referentie

Sara
Ondernemer | Grafisch Design

Referentie

Anoniem
Beleidsadviseur | Overheid

“Iedere sessie wist Anouk een fijne, vertrouwelijke sfeer te creëren en hielp mij zo op mezelf en keuzes te vertrouwen.”

Dankzij opdrachten en gesprekken leerde ik niet alleen mijn werkcapaciteiten kennen, maar ben ik ook meer over mezelf te weten gekomen. Iedere sessie wist Anouk een fijne, vertrouwelijke sfeer te creëren, waar ik aan de slag ging met kritische, constructieve vragen om zo te leren wat ik belangrijk vind en waar mijn prioriteiten liggen. Anouk begeleidde mij professioneel en persoonlijk en hielp mij zo op mijzelf en mijn keuzes te vertrouwen. Het gehele traject was leerzaam, maar nog belangrijker, het voelde vooral goed. Ik kan het iedereen aanraden!

Ik heb geleerd om pas op de plaats te maken en eerst ‘mijn eigen ik’ weer naar boven te halen. Ik heb meer rust in mijzelf en kan beter omgaan met situaties.”

Vanaf maart 2019 volgde ik een individueel coaching traject bij Anouk. Het begon met een cursus mediteren, deze was ik begonnen omdat ik veel onrust in mijzelf had. In een les raakte Anouk mij. En omdat zij mij zo door had, dacht ik ‘hopelijk kan zij mij uit de knoop helpen’. Hierop volgde een 1:1 coaching traject. Ik wilde teveel in mijn leven en was mijzelf enorm aan het pushen om alles voor elkaar te krijgen.

Met Anouk heb ik geleerd om pas op de plaats te maken en eerst ‘mijn eigen ik’ weer naar boven te halen. Hierdoor over zie ik dingen meer, heb ik meer rust in mijzelf en kan ik beter omgaan met situaties. Met haar coaching ben ik erachter gekomen waarom ik zo was en handelde. De onrust is weggenomen en als die komt weet ik nu hoe hoe daarmee om te gaan. Thanx Anouk!

Referentie

Alisha
Professional | Zorg

Referentie

Energy-up
Management + Professionals

“Als coaches weten ze echt tot de kern te komen en focussen op een diepe verandering.”

Anouk heeft samen met haar collega Jeffrey bij één van onze klanten als onderdeel van een vitaliteitsprogramma 1-op-1 coachgesprekken gevoerd met medewerkers. Deze gesprekken gingen over de onderwerpen persoonlijke ontwikkeling, mind, voeding en beweging. Het is erg fijn om met Jeffrey en Anouk samen te werken. Het contact is persoonlijk, ze denken goed mee en zijn flexibel. In de coachgesprekken weten zij veiligheid te creëren en de vragen te stellen die raken. Als coaches weten ze echt tot de kern te komen en focussen op een diepe verandering. Wat het ons heeft opgebracht zijn medewerkers die inzicht hebben gekregen in hun denken en handelen en daardoor met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag zijn gegaan. Met als eindresultaat een tevreden opdrachtgever.

“De mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen en om het stressniveau naar beneden te brengen.”

Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft Anouk een reeks van 4 digitale mindfulness trainingen georganiseerd. Er werd goed ingespeeld op de wensen en behoeften die provincie Flevoland had. Zo is de livestream van te voren getest, is er gebruik gemaakt van professionele opnameapparatuur, is er tijdig en adequaat gecommuniceerd. Jeffrey en Anouk zijn een krachtig duo die hoogwaardige mindfulness trainingen neerzetten. We realiseren ons allemaal dat we momenteel in een vreemde tijd zitten. De ene medewerker kan beter omgaan met de situatie dan de ander. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.

Referentie

Provincie Flevoland

Referentie

Social Enterprise NL
Management + Team

“We hebben inzichtelijk gekregen waar onze kracht ligt als team én waar we nog aan willen werken.”

Met ons team hebben we het afgelopen jaar twee teamdagen gevolgd bij Anouk en haar collega Jeffrey. Als gevolg van deze trainingen hebben we inzichtelijk gekregen waar onze kracht ligt als team én waar we nog aan willen werken. De trainers geven ruimte aan het groepsproces, maar weten op de juiste momenten verder in te zoomen op de groep of juist op het individu. Verder was het op een hele prettige locatie midden in een prachtig bos en na een paar uur inspanning is het heerlijk om je hoofd leeg te kunnen maken door middel van een boswandeling.

“De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is Anouk heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.”

Amerpoort wilde door middel van een 6 weekse digitale cursus mindfulness de medewerkers een steuntje in de rug geven in corona-tijd. Anouk heeft razendsnel maatwerk geboden die precies aan de verwachting voldeed. Zij weet zelfs digitaal een veilige omgeving te maken voor en met deelnemers. Anouk’s uitleg over techniek en toepassing is helder en nodigt uit tot meedoen. De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is ze heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.

Referentie

Amerpoort

Referentie

Arrange Interim
Senior Consultants

“Ze spelen goed in op de energie van de persoon en de groep. Ze zijn flexibel en geven opbouwende feedback.”

Samen met een select deel van mijn collega’s heb ik de training Coachend leiderschap mogen volgen bij Anouk & Jeffrey. Dit was een traject waarbij meerdere bijeenkomsten over een langere periode gepland waren. Ik heb mogen ervaren dat Anouk en Jeffrey kundige mensen zijn, die eerlijk naar ons kijken, maar dit ook naar zich zelf doen. Dit gaf een bepaald gevoel van gelijkwaardigheid dat maakte dat er ruimte was om jezelf te zijn. Ze spelen goed in op de energie van de persoon en de groep. Ze zijn flexibel en geven opbouwende feedback. Het was een goede balans tussen leren van en over jezelf en leren een goede mentor voor je collega te zijn.

“Ze durven met hun vragen dieper te gaan en echt tot de kern te komen.”

Next033 is een zelforganiserend team binnen de gemeente Amersfoort. De teamleden werken projectmatig aan complexe opdrachten, met een functie die wisselt per opdracht. Bij Anouk hebben we een gedeelte van het programma Coachingsvaardigheden doorlopen. De training was een goede mix tussen theorie en oefenen van situaties. Anouk en Jeffrey vullen elkaar goed aan en durven met hun vragen dieper te gaan en echt tot de kern te komen. Dit heeft ons als team ook een verdiepingsslag opgeleverd.

Referentie

Gemeente Amersfoort
Team Next033

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?