Lees hier ervaringen van anderen:

Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is een heel fijn persoon bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend, heel empathisch en weet je met haar kennis en kunde verder op weg te helpen met welk proces je dan ook bezig bent. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk. De stilte-dag die ze samen met Jeffrey organiseert is ook een aanrader!

Referentie

Kirsten
Jurist, Zelfstandig Ondernemer

Referentie

Anoniem
Manager Publiek Domein

Ik vond het coachtraject met Anouk heel prettig, confronterend en bevrijdend. Het heeft me meer duidelijkheid gegeven in patronen en mijn eigen normen en waarden. Ik heb meer bewustwording in situaties, mijn reacties en eigen gevoel daarbij.

Daarbij heb ik geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Anouk is gewoon een leuk mens met een zachte insteek en scherpe analyses. Ze heeft mij heel erg geholpen.

Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen. De zelfinzichten waren zeer waardevol en de combinatie van de sessie tussen doen, nadenken en informatie heel prettig. Dankjewel!

Referentie

Marcia
VA, Zelfstandig Ondernemer

Referentie

Nicolien
Senior Professional

In een tijd dat ik mezelf ben kwijtgeraakt, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Al snel kwam ik bij Anouk. Anouk gaf mij de tijd mijn verhaal te doen, stelde mij vragen om mij aan het denken te zetten, en liet ook echt even momentjes van stilte vallen. Wat waren dat belangrijke momenten, want dan pas ga je zelf denken en voelen. Ze heeft mij geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven heb en dat alleen ikzelf weet wat goed voor mij is.

Dankzij Anouk heb ik mezelf weer terug gevonden, weet ik waarom bepaalde drijfveren voor mij zo belangrijk zijn en durf ik weer te vertrouwen op mijn sterke onderbuikgevoel. Ik kies weer voor mezelf met wat voor mij goed voelt in plaats van alleen maar te moeten passen in het plaatje wat een ander wil zien. De puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen en ik voel me nu veel sterker dan ooit. Bedankt Anouk voor al jouw hulp 💕
Het was een persoonlijk, laagdrempelig, echt op maat gemaakt traject. Het draait om jou, dit heb ik als erg prettig ervaren. Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties waar ik eerder moeite mee kon hebben.
 
Ik raad het echt iedereen aan, zelfs als het goed met je gaat is het gewoon fijn om dingen te bespreken waar je tegenaan loopt. Zo nu en dan zie ik mijzelf dan ook terug komen bij Anouk, al is het maar als een soort APK. Je gaat er elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat jij in controle bent over jezelf en hoe jij je leven managed, dat is een krachtig gevoel.
Referentie

Junior
Projectleider

Referentie

Anoniem
Leidinggevende Onderwijs

Anouk is een zeer fijn en warm persoon. Ze kon mij goed lezen en goed bij mijn behoefte aansluiten. Anouk voelt goed aan waar de pijnpunten zitten en speelt daar mooi op in. Ze heeft me geholpen over drempels te stappen, maar ze kon ook goed kritische feedback geven als ik mezelf klein maakte of mijn verantwoordelijkheid niet pakte. Door het traject ervaar ik steeds meer zelfvertrouwen. Ik sta vaker stil, kijk meer naar mezelf en kan mijn gevoel steeds beter onder woorden brengen.

Ik kwam bij Anouk met als doel om te “onthaasten” en een betere balans te vinden tussen werk en privé. Anouk stelt de juiste vragen, doorziet mijn gedragspatronen en heeft mij meer zelfinzicht gegeven. Tijdens de coaching heb ik geleerd naar mijn eigen gedrag te kijken en mijn voorkeuren daarin. Door hier actief mee bezig te zijn kan ik dit bewuster sturen. Zonder coaching was ik hier nooit mee aan de slag gegaan.

Ik ga bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. Ik voel me ook een stuk minder gestressed/gejaagd. Een aanrader voor iedereen!

Referentie

Martijn
Zelfstandig Ondernemer

Referentie

Isabelle van den Tol
Product Owner HR

Ik heb mijn traject ervaren als een prachtig cadeau, wat ik het liefst iedereen zou willen geven. Ik dacht mezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren en vooral leren omarmen. Bij Anouk voelde ik me vanaf het eerste gesprek op mijn gemak. Ze zag en hoorde me, maar haalde me ook af en toe uit mijn eigen comfortabele bubbel door me uit te dagen. Ze geeft je een heel fijn veilig gevoel waarin alles wat je zegt en elke emotie die je ervaart oké is.

Ze reikt je een hand uit als je die nodig hebt, maar geeft je ook alle ruimte om het zelf te proberen en te doen. Wat ik heel bijzonder vind is dat Anouk na een warrig verhaal vol details en emoties verteld te hebben, me vragen stelt zonder te oordelen en daarna de vinger precies op de zere plek legt. Ik zou wensen dat iedereen een innerlijke reis mag maken met een coach als Anouk naast je.

Ik kwam bij Anouk omdat ik het moeilijk had na een periode van een prachtig gezin stichten en het verlies van één van mijn kinderen. Ik was mezelf even kwijt, tempo lag te hoog, vooral in dienst van anderen, opstaan en doorgaan, niet meer opgewekt en wat vind ik zelf nu eigenlijk nog leuk en fijn.

Het werd tijd voor mezelf en dat viel niet mee. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen. Anouk stelt de juiste vragen, houd je een spiegel voor en laat je zelf vooral nadenken en voelen. Ik kreeg concrete opdrachten mee.

Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen die ik dagelijks gebruik. Mijn emoties kan ik duidelijker benoemen nu en ik weet steeds beter wat ik zelf echt wil. Haar werkwijze en Anouk als persoon ervaar ik als zeer prettig. Ik gun iedereen een Anouk….!

Referentie

Tamara
Moeder

Referentie

Elanie Bijsmans
Medior Consultant

Ik heb een zeer prettig coachingstraject van Anouk gehad. Doordat ze in staat is om een persoon écht te zien: kan – en durft – ze de juiste vragen te stellen om je te helpen bij je vraagstuk. Altijd op een beschouwende manier, zonder ergens veroordelend te worden.

Door Anouk heb ik geleerd om mijn gedachten beter te ordenen en te ontdekken waar ik mezelf door onbewust tegen werk. Ik kan zaken nu in een beter perspectief plaatsen en lukt onbewuste patronen in mijzelf te herkennen. Naast dat zij een goede luisteraar en vragenstelster is, heeft zij een grondige maar toch ook praktische aanpak: ik kon direct de vertaalslag van coaching naar werk en privé maken. Erg fijn! Ik raad iedereen een coachingstraject met Anouk aan!

De afgelopen periode heb ik samen met Anouk een nieuwe vorm van bewustzijn ontdekt over wie ik ben en hoe ik om ga met mijn gevoelens en emoties. Anouk is fijn, rustig en emphatisch maar vraagt ook door op de moeilijkere momenten. Dat doet ze op een veilige manier waardoor ik mezelf toe kon staan dieper te voelen en langer stil te staan bij wat er met me gebeurde. In een periode van ongeveer een jaar heb ik met het doen van oefeningen en zelfreflectie veel geleerd. Een fijne persoonlijkheid die met je mee loopt zolang dat nodig is, en je laat gaan zodra je daar aan toe bent. Nog heel erg bedankt!
Referentie

Eric
Zelfstandig Ondernemer

Referentie

Annet
Coach en Senior Professional

Bij Anouk Damen heb ik een individueel coachtraject gedaan van 5 sessies. Anouk heeft mij in elke sessie inzicht(en) gegeven en mij bewust gemaakt van patronen/mechanismen. Anouk prikt snel door dingen heen. Ze heeft mij geleerd meer naar mijn gevoelens en emoties te kijken, deze serieus te nemen en meer voor mijn eigen behoeften te kiezen. Ik voelde mij zeer op mijn gemak bij Anouk; ze kan heel goed luisteren en weet verbanden te leggen, waar ikzelf nooit aan gedacht heb. Naast haar grote betrokkenheid, durft ze ook goed te confronteren en te provoceren.

Ik heb me voorgenomen om meer momenten voor mezelf in te plannen om te vertragen bij gevoel. Ook sterkt het mij om sommige niet-helpende patronen die van generatie op generatie worden doorgegeven te doorbreken. Waardevol voor mij en mijn kinderen!

De sessies met Anouk waren heel fijn en ik voelde mij compleet op mijn gemak. Anouk luistert heel aandachtig en weet precies de juiste dingen aan te stippen, waar je samen aan gaat werken.

Door middel van simpele opdrachten heeft Anouk mij geleerd om naar mijn gevoel te luisteren, keuzes te maken vanuit mijzelf en daar ook op te vertrouwen. Elk gesprek was voor mij heel verhelderend en leerzaam. Ik weet nu meer over mezelf, wat ik belangrijk vind en wat ik wil doen in de toekomst.

Referentie

Eline
Young Professional

Referentie

Esmée
Medior Consultant

In het afgelopen half jaar heb ik een individueel coachtraject doorlopen bij Anouk. Van tevoren was ik altijd een beetje bang dat coaching iets zweverigs zou zijn. Zo heb ik het gelukkig helemaal niet ervaren, dankzij Anouk. Soms zag ik tegen de gesprekken op, omdat ik dacht dan moest ik nadenken over wat ik nou wil en dat wist ik juist niet. Tijdens en na de gesprekken had ik juist een fijn/opgelucht gevoel. Anouk luisterde vooral en stelde de vragen zo dat ik moest spreken over mijn gevoel.

Door middel van verschillende oefeningen heb ik geleerd om beter stil te staan bij wat ík wil en voel. Ik heb geleerd om rustiger eerst over dingen na te denken en te analyseren wat ik er bij voel, in plaats van direct in een soort actie modus te schieten. Daardoor kan ik ook veel beter verschillende dingen (reacties van anderen of vanuit mijn idee ‘onwenselijke’ situaties) relativeren, handelen en daar op reageren.

Open minded (zoals altijd) ging ik het Business Consult in. Ik had intuïtief gevoeld dat ik dit mocht doen. Eenmaal aangekomen had ik direct door dat ik veilig was en alles kon bespreken. Ik voelde mij gezien en gehoord tijdens het gesprek. Dit zorgde ervoor dat alle emoties er mochten zijn.

We stelden ‘mijn patroon’ op en ik ging dieper in mezelf voelen (iets waar ik altijd graag voor weg liep). Maar doordat Anouk precies aanvoelde wanneer hoe ik door de angst heen kon gaan, konden we bij de kern komen. Dit zorgde voor een doorbraak in mijn patroon. Het was confronterend, maar wel heel hard nodig. Bepaalde patronen kon ik (na lange tijd) eindelijk verklaren.

Anouk stelde rake vragen, wist precies wanneer ik ergens omheen draaide en zorgde voor de structuur waardoor we de kern konden raken. Ze coachte niet hard (zoals ik al vaker bij andere coaches had ervaren, en waardoor ik dichtsloeg) maar liefdevol, zacht en begripvol. Ik voelde mij na de sessie opgelucht, en de dagen erna vielen er nog veel meer puzzelstukjes op zijn plaats. Ik had in tweeëneenhalf uur precies geraakt, waar ik jarenlang tegenaan had gehikt maar de zere vinger niet op kon leggen.

Ik heb nu sneller door wanneer ik in ‘mijn valkuil’ stap, én wat ik eraan kan doen. Kortom, coaching bij Anouk is echt een aanrader. Anouk is een hele lieve vrouw met enorm veel kennis en de juiste vaardigheden om bij iedereen de kern te kunnen raken.

Referentie

Chanine Krisman
Zelfstandig Ondernemer

Referentie

Alisha
Young Professional

Vanaf maart 2019 volgde ik een individueel coaching traject bij Anouk. Het begon met een cursus mediteren, deze was ik begonnen omdat ik veel onrust in mijzelf had. In een les raakte Anouk mij. En omdat zij mij zo door had, dacht ik ‘hopelijk kan zij mij uit de knoop helpen’. Hierop volgde een 1:1 coaching traject. Ik wilde teveel in mijn leven en was mijzelf enorm aan het pushen om alles voor elkaar te krijgen.

Met Anouk heb ik geleerd om pas op de plaats te maken en eerst ‘mijn eigen ik’ weer naar boven te halen. Hierdoor over zie ik dingen meer, heb ik meer rust in mijzelf en kan ik beter omgaan met situaties. Met haar coaching ben ik erachter gekomen waarom ik zo was en handelde. De onrust is weggenomen en als die komt weet ik nu hoe hoe daarmee om te gaan. Thanx Anouk!

Na eerder een meditatiecursus gevolgd te hebben bij Anouk, wist ik dat zij de meest geschikte persoon zou zijn om een familieopstelling bij te volgen. Ik liep rond met een paar losse eindjes, en de opstelling leek mij een goede mogelijkheid om deze aan elkaar te knopen. Anouk kan goed luisteren, staat open en is erg betrokken. Ze is in staat een hele veilige omgeving te creëren. Tijdens de sessie wist ze precies de punten te benoemen die ik zelf niet kon zien. Hierdoor heeft Anouk mij heldere en concrete inzichten gegeven, waar ik zelf goed mee aan de slag kon gaan.

Ik heb de sessie als heel waardevol ervaren. Ik ben mij bewuster geworden van bepaalde handelingen, en kan hier nu beter op anticiperen. Daarbij geven de inzichten die Anouk tijdens de sessie heeft laten zien, meer rust in mijn lijf. Heel veel dank hiervoor!

Referentie

Sara
Freelance Grafisch Design

Referentie

Arno
Senior Professional

De coaching sessies met Anouk waren erg prettig. We zaten op een zelfde golflengte waardoor communicatie vlot verliep. De voortgang en de inzichten die ik geboekt heb kon ik direct gebruiken in mijn werk. Ik voel me beter en ik heb weer grip op de zaak. Kortom een erg succesvol traject.

Een hele goede ervaring met Anouk van VolBewust. Zij heeft mij door middel van coaching goed kunnen begeleiden met betrekking tot werk, maar heeft mij ook meer inzichten gegeven privé. In beide gevallen heeft het bij mij meer rust gecreëerd. Anouk is zeer professioneel en heel fijn om mee te werken. Face to face coaching leek mij prettig, maar aangezien ik in het buitenland woon en dit traject toch in het Nederlands wilde starten, leidde een goede aanbeveling mij naar Anouk. Online coaching heeft zeker geen belemmering gehad, samen met een goed eindresultaat meer dan tevreden en zeer aan te raden.

Referentie

Caroline
Senior Professional

Wil je op de hoogte blijven?