Cursus Meditatie

Op dit moment start er geen cursus meditatie voor particulieren. Ik geef wel workshops mindfulness & meditatie voor bedrijven of een workshop bewust ademen. Klik hier voor meer info.
Cursus meditatie & spirituele ontwikkeling

coach haarlem amsterdam
 • Met mijn aandacht zit ik veel in mijn hoofd en denk ik veel na.

 • In mijn lijf ervaar ik vaak onrust en ik heb moeite met aarden.

 • Ik wil graag beter leren voelen.

 • Ik mag meer voor mezelf zorgen en van mezelf houden.

 • In mijn leven mis ik verdieping en verbinding.

 • Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan het leven.

 • Ik ben geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling.

“De meditatiecursus heeft mij veel meer opgeleverd dan ik in eerste instantie had gedacht. Vooral veel dingen waar ik eerder nooit zo bewust van was. Ik had wel door dat mijn gedachten vaak alle kanten op gingen en ik regelmatig met 10 dingen tegelijk bezig was, maar niet dat het zo’n effect had op mijn productiviteit en mijn lichaam. Doordat ik tijd vrij maakte voor de meditatiecursus kwam ik tot nieuwe inzichten en werd ik ineens bewust van mijn patronen, gedachtes en emoties.”

Wat ga je doen?

Tijdens deze cursus leer jij hoe jij meer in contact met jouw ware zelf komt. Je wordt je bewust van de verschillende delen in jezelf en de schat die daaronder verborgen zit.

We maken hiervoor onder andere gebruik van eeuwenoude methoden uit het Boeddhisme (meditatie) ondersteund door methoden uit Advaita (Pranayama/ademwerk). Beide leren wijzen je de weg om de ware essentie in jezelf te ontdekken. Met behulp van diverse oefeningen leer jij jezelf onderzoeken en je meer bewust te worden van de ‘lagen’ in jezelf: fysiek, mentaal/emotioneel en energetisch. Als een ui die je laag voor laag afpelt, totdat je bij de kern komt: je ware zelf, ‘your true nature’.

Toewijding is de sluitel tot ware verandering

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven. Door dagelijks en met toewijding met je bewustzijnsontwikkeling aan de slag te zijn, zul je geleidelijk aan steeds meer de positieve effecten ervaren. Je krijgt van ons verschillende oefeningen mee om thuis te oefenen en nieuwe gewoontes te ontwikkelen. Dit alles doen we op een down-to-earth manier.

Cursus meditatie, adem en bewustzijn

Wat levert het je op?

 • Theorie over meditatie en pranayama.

 • Kennis over de werking van o.a. meditatie in jouw brein;

 • Methoden om je lichaam en geest in balans te brengen en jouw bewustzijn te vergroten;

 • Ervaar meer levensenergie, ontspanning en vitaliteit door een gezonde ademhaling;

 • Maak weer contact met wie jij in essentie bent;

 • Ervaar meer innerlijke kracht, aandacht en helderheid.

 • Ervaar meer acceptatie, innerlijke rust en compassie.

 • Tips om meditatie en ademwerk dagelijks toe te passen.

Daarnaast bieden meditatie en ademwerk o.a. de volgende bewezen voordelen:

Fysiek: kalmering van het zenuwstelsel, verlaging van stress, versterking van het immuunsysteem, lagere bloeddruk, verbeterde spijsvertering, meer energie.

Mentaal/emotioneel: ontwikkeling van hersengebieden die gaan over leren, geheugen, emotie-regulatie, empathie en stress-bestendigheid.

Heb je fysieke of mentale klachten? Consulteer dan altijd een arts.

Ervaringen van anderen

Mediteren bij Anouk is erg fijn. Op een laagdrempelige en rustige manier weet ze me altijd weer bij de ruimte & rust in mijzelf te brengen. Ze combineert in haar lessen het leven van alledag met mooie wijsheden en theorie met betrekking tot (verschillende soorten) meditatie. Een mooie combi tussen theorie en praktijk, waarbij ze voor iedereen in de les ruim voldoende persoonlijke aandacht heeft en geeft om te laten zijn en zien wat er is. Het heeft mij in ieder geval weer een boost gegeven om met de tools uit de lessen zelf verder te gaan.
Ralf

Bij Anouk heb ik de meditatiegroep gevolgd en dit heeft me verrijkt. Samen mediteren heeft een meerwaarde naast zelfstandig ermee bezig zijn. Anouk is empathisch en speelt goed in op wat er in de groep gebeurt. Je kunt je uiten zonder dat dit te kwetsbaar voelt. Ik ging altijd met een goed gevoel en vol (nieuwe) rust naar huis. Het heeft ook het mediteren zoals ik dat thuis doe makkelijker gemaakt.

Peter

Doordat ik tijd vrij maakte voor de meditatiecursus kwam ik tot nieuwe inzichten en werd ik ineens bewust van mijn patronen, gedachtes en emoties. Nu ik dit weet plan ik elke dag een momentje hiervoor in (en zelfs tussendoor!). Het geeft heel veel rust in mijn hoofd en ik merk dat ik eerder opmerk wanneer ik aan het hollen ben. Kortom een aanrader voor iedereen die hier tegenaan loopt en graag verandering aan wil brengen.

Chanine
Wil je op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met meditaties, inspiratie en info over coaching en events. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.