Workshops

Medewerkers zijn het kapitaal van je organisatie. Gelukkige, vitale en bewuste professionals zorgen voor meer impact. Ben je op zoek naar een vitaliteit of leiderschapsprogramma om te investeren in jouw medewerkers? Wil je ze tools leren waardoor ze leren omgaan met stress, groeien in zelfbewustzijn en leiderschap? Kijk hieronder naar de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee.

Workshop Meditatie & Mindfulness

Gedurende de werkdag staan we vaak continu in de actie-modus. We zijn druk, gehaast en reageren vanuit automatische patronen op onze omgeving. Je handelt niet vanuit je bewuste zelf. Je zit veel in je hoofd, vergeet te ontspannen of reflecteren in situaties.

Mindfulness helpt je uit de automatische piloot te stappen en een moment van rust te vinden in het hier en nu. Dit bewuste reflectiemoment, zorgt voor ontspanning en innerlijke helderheid. Je groeit in zelfbewustzijn en verbindt weer met je kern, waardoor je effectievere keuzes maakt. Het is niet voor niets dat deze technieken al ruim 2500 jaar bestaat voor persoonlijke groei en inmiddels steeds meer bedrijven en CEO’s meditatie toepassen. Het is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat meditatie zorgt voor diverse voordelen voor lichaam en geest, zoals: fysieke gezondheidsvoordelen en de ervaring van meer geluk, concentratievermogen, rust, creativiteit en compassie.

Na afloop van deze workshop heb je:

 • begrip over hoe meditatie in je brein werkt.

 • kennis over bewezen fysieke, mentale en emotionele voordelen.

 • zelfkennis over hoe jouw aandacht en gedachten werken.

 • geoefend met een aantal eenvoudige mindfulness methoden.

 • praktische tips en oefeningen voor mindfulness op werk.

 • tools om rust en kracht te vinden in jezelf.

Duur: Vanaf 1 tot 4 uur.
Waar: Online of op fysieke locatie.
Ook in 4 of 6 wekelijke online trainingsvorm mogelijk.

Workshop Bewust Ademen

Op het moment dat je druk of stress ervaart, schiet je ademhaling omhoog naar je borst. Je ademt korter en sneller. En krijgt minder zuurstof en dus energie binnen. Dit gaat ten koste van hoe vitaal en kracht je je voelt. Het mooie is dat je met je ademhaling je stress-level kan beïnvloeden om te zorgen dat je meer ontspant en je energie weer kan stromen.

Door bewust te ademen, kun je ontspanning vinden te midden van de spanning. Je voelt weer verbinding met je lichaam, kalmeert je gedachten en maakt weer contact jezelf. Je voelt daardoor duidelijk wat je wel en niet wilt. En maakt bewustere en effectievere keuzes. Bewust ademen brengt je terug in je kracht en zorgt dat je weer leiderschap neemt voor jezelf . Al 5000 jaar geleden werden ademtechnieken beoefend in het oude India als een manier je levensenergie te reguleren. Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat ademhalingstechnieken tal van voordelen oplevert voor lichaam en geest.

Na afloop van deze workshop heb je:

 • inzicht in hoe je met je adem jouw zenuwstelsel kalmeert.

 • kennis over bewezen fysieke, mentale en emotionele voordelen.

 • bewustwording van jouw adempatroon en wat dat zegt.

 • geoefend met een aantal eenvoudige ademhalingsoefenigen.

 • praktische tips en ademoefeningen voor tijdens je werkdag.

 • tools om te ontspannen en terug bij jezelf te komen.

Duur: 1 tot 2 uur.
Waar: Online of op fysieke locatie.

Klanten vertellen

Mijn ervaring met Anouk is zeer positief. Tijdens het opzetten van een workshop Mindfulness was ze flexibel en werd er goed meegedacht over de verschillende mogelijkheden. Tijdens de workshop zelf was Anouk fijn om voor de groep te hebben. Ze wist onze trainees een goede indruk te geven van mindfulness en op een frisse en rustige manier haar enthousiasme over het onderwerp over te brengen. Ik raad samenwerken zeker aan!

coachingFormorrow

Enige tijd geleden hebben we als WeShareTalent een online sessie Mindfulness georganiseerd met Anouk. We hebben de samenwerking rondom de organisatie als zeer prettig ervaren. Ook de inhoud van de sessie is erg goed ontvangen bij de deelnemers. Anouk heeft voor een ongedwongen sfeer gezorgd en wist goed in te spelen op de behoefte van de groep. De sessie was zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel Anouk.

WeShareTalent

Amerpoort wilde door middel van een 6 weekse digitale cursus mindfulness de medewerkers een steuntje in de rug geven in corona-tijd. Anouk heeft razendsnel maatwerk geboden die precies aan de verwachting voldeed. Zij weet zelfs digitaal een veilige omgeving te maken voor en met deelnemers. Anouk’s uitleg over techniek en toepassing is helder en nodigt uit tot meedoen. De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is ze heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.

Amerpoort
Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft Anouk een reeks van 4 digitale mindfulness trainingen georganiseerd. Er werd goed ingespeeld op de wensen en behoeften die provincie Flevoland had. Zo is de livestream van te voren getest, is er gebruik gemaakt van professionele opnameapparatuur, is er tijdig en adequaat gecommuniceerd. Jeffrey en Anouk zijn een krachtig duo die hoogwaardige mindfulness trainingen neerzetten. We realiseren ons allemaal dat we momenteel in een vreemde tijd zitten. De ene medewerker kan beter omgaan met de situatie dan de ander. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.
Provincie Flevoland

Leuk om kennis te maken

Ben je op zoek naar invulling voor een vitaliteit of leiderschapsprogramma? Ik denk graag met je mee. Naast mijn eigen workshops en trainingen, werk ik regelmatig samen met andere ervaren trainers en coaches. Denk aan op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement, NLP of leiderschap. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op voor je vragen of plan vrijblijvend een afspraak.

Wil je op de hoogte blijven?