Workshops voor organisaties

Workshop Meditatie & Mindfulness

Gedurende de werkdag staan we vaak continu in de actie-modus. We zijn druk, gehaast en reageren onbewust vanuit automatische patronen op onze omgeving. Je handelt dan niet meer vanuit bewustzijn. Je zit veel in je hoofd en vergeet te ontspannen of stil te staan en te reflecteren op jezelf in situaties.

Mindfulness helpt je uit de automatische piloot te stappen en een moment rust te vinden in het hier en nu. Dit bewuste reflectiemoment, zorgt voor rust, ontspanning en helderheid. Je vergroot je zelfbewustzijn en brengt je terug in je kracht, waardoor je effectievere keuzes maakt. Het is niet voor niets dat deze technieken al ruim 2500 jaar bestaan voor persoonlijke groei en inmiddels steeds meer bedrijven en CEO’s meditatie toepassen. Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat meditatie zorgt voor diverse voordelen voor lichaam en geest zoals meer: geluk, focus, rust, creativiteit en compassie.

Na afloop van deze workshop heb je:

 • begrip over hoe meditatie in je brein werkt.

 • kennis over bewezen fysieke, mentale en emotionele voordelen.

 • zelfkennis over je aandacht en onbewuste patronen.

 • geoefend met een aantal eenvoudige mindfulness methoden.

 • praktische tips en oefeningen voor mindfulness op werk.

 • tools om rust te vinden in jezelf.

Duur: Vanaf 1 tot 4 uur.
Waar: Online of op fysieke locatie.
Ook in 4 of 6 wekelijke online trainingsvorm mogelijk.

Workshop Bewust Ademen

Op het moment dat je druk of stress ervaart, schiet je ademhaling omhoog naar je borst. Je ademt korter en sneller. En krijgt minder zuurstof en dus energie binnen. Je ademt niet optimaal en dit gaat ten koste van je vitaliteit. Het mooie is dat je met je ademhaling je stress-level kan beïnvloeden en zorgen dat je meer ontspant.

Door bewust te ademen, kun je ontspanning vinden te midden van de spanning. Je voelt weer verbinding met je lichaam, kalmeert je gedachten en maakt weer contact jezelf. Je voelt daardoor duidelijk wat je wel en niet wilt. En maakt bewustere en effectievere keuzes. Bewust ademen brengt je terug in je kracht en zorgt dat je weer leiderschap pakt voor jezelf. Al 5000 jaar geleden werden ademtechnieken beoefend in het oude India als een manier om te werken met je levensenergie. Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat ademhalingstechnieken tal van voordelen oplevert voor lichaam en geest.

Na afloop van deze workshop heb je:

 • inzicht in hoe je met je adem je zenuwstelsel ontspant.

 • kennis over bewezen fysieke, mentale en emotionele voordelen.

 • bewustwording van jouw ademhaling als signaal.

 • geoefend met een aantal eenvoudige ademhalingsoefenigen.

 • praktische tips en ademoefeningen voor tijdens je werkdag.

 • tools om rust in jezelf te vinden via je ademhaling.

Duur: 1 tot 2 uur.
Waar: Online of op fysieke locatie.

Workshop Feminine & Masculine Energie

NIEUWE WORKSHOP. Binnenkort meer informatie.

Na afloop van deze workshop heb je:

 • bewustwording over je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten.

 • inzicht in je eigen energiebalans.

 • geleerd hoe je vanuit de actie-stand in de zijn-stand komt.

 • de kracht van mannelijke energie ervaren.

 • de kracht van vrouwelijke energie ervaren.

 • praktische tips je mannelijke en vrouwelijke energie te balanceren.

Te boeken vanaf 1 tot 2 uur.

Opening Meditatie Symposium of tijdens Heidag

Wil je op een originele en effectieve manier je symposium of programma/vitaliteitsdag beginnen? Start dan met een openingsmeditatie. De meditatie brengt de deelnemers in het hier en nu en zorgt dat ze vanuit focus, ontspanning en een heldere intentie de dag beginnen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie je helpt om in een andere bewustzijnsstaat te komen, waarin je beter tot leervermogen komt en notificatie tot je kunt nemen. Dat maakt de dag beginnen niet alleen leuk en prettig voor de deelnemers, maar ook waardevol voor het programma. Dit geldt ook tijdens Heidagen waarop er veel vergaderd wordt.

Wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen? Boek dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Klanten vertellen

Mijn ervaring met Anouk is zeer positief. Tijdens het opzetten van een workshop Mindfulness was ze flexibel en werd er goed meegedacht over de verschillende mogelijkheden. Tijdens de workshop zelf was Anouk fijn om voor de groep te hebben. Ze wist onze trainees een goede indruk te geven van mindfulness en op een frisse en rustige manier haar enthousiasme over het onderwerp over te brengen. Ik raad samenwerken zeker aan!

Formorrow

Enige tijd geleden hebben we als WeShareTalent een online sessie Mindfulness georganiseerd met Anouk. We hebben de samenwerking rondom de organisatie als zeer prettig ervaren. Ook de inhoud van de sessie is erg goed ontvangen bij de deelnemers. Anouk heeft voor een ongedwongen sfeer gezorgd en wist goed in te spelen op de behoefte van de groep. De sessie was zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel Anouk.

WeShareTalent
Anouk heeft samen met haar collega Jeffrey bij één van onze klanten als onderdeel van een vitaliteitsprogramma 1-op-1 coachgesprekken gevoerd met medewerkers. Deze gesprekken gingen over de onderwerpen persoonlijke ontwikkeling, mind, voeding en beweging. Het is erg fijn om met Jeffrey en Anouk samen te werken. Het contact is persoonlijk, ze denken goed mee en zijn flexibel. In de coachgesprekken weten zij veiligheid te creëren en de vragen te stellen die raken. Als coaches weten ze echt tot de kern te komen en focussen op een diepe verandering. Wat het ons heeft opgebracht zijn medewerkers die inzicht hebben gekregen in hun denken en handelen en daardoor met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag zijn gegaan. Met als eindresultaat een tevreden opdrachtgever.
Energy-up
Om medewerkers in Corona-tijd een hart onder de riem te steken op het gebied van werk-privé balans heeft Anouk een reeks van 4 digitale mindfulness trainingen georganiseerd. Er werd goed ingespeeld op de wensen en behoeften die provincie Flevoland had. Zo is de livestream van te voren getest, is er gebruik gemaakt van professionele opnameapparatuur, is er tijdig en adequaat gecommuniceerd. Jeffrey en Anouk zijn een krachtig duo die hoogwaardige mindfulness trainingen neerzetten. We realiseren ons allemaal dat we momenteel in een vreemde tijd zitten. De ene medewerker kan beter omgaan met de situatie dan de ander. De reeks mindfulness trainingen hebben bijgedragen aan het beter leren ontspannen van jezelf om op die manier het stressniveau naar beneden te brengen.
Provincie Flevoland

Amerpoort wilde door middel van een 6 weekse digitale cursus mindfulness de medewerkers een steuntje in de rug geven in corona-tijd. Anouk heeft razendsnel maatwerk geboden die precies aan de verwachting voldeed. Zij weet zelfs digitaal een veilige omgeving te maken voor en met deelnemers. Anouk’s uitleg over techniek en toepassing is helder en nodigt uit tot meedoen. De oefeningen zijn gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven. Daarnaast is ze heel erg prettig en duidelijk in het zaken doen.

Amerpoort

Netwerk

Regelmatig werk ik samen met andere trainers en coaches op het gebied van vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Denk aan trainers op het gebied van voeding, NLP, stressmanagement en leiderschap. Heb je er behoefte aan dat ik meedenk over de organisatie van een dag of programma? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je op de hoogte blijven?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in >>>