Vrouwelijk Leiderschap Traject

voor vrouwelijke leiders, ondernemers en senior professionals

Herken jij je in:

 • Ik werk hard en raak de verbinding met mijn lijf kwijt.

 • Ik heb de neiging om mezelf klein te maken of weg te cijferen.

 • Ik twijfel regelmatig aan mezelf en of ik het wel kan.

 • Ik ben streng voor mezelf en oordeel nog te veel.

 • Ik laat me te veel beïnvloeden door mijn omgeving.

 • Ik heb moeite om voor mezelf te zorgen en te ontspannen.

 • Ik heb moeite om mijn plek in te nemen of zichtbaar te maken

 • Ik leef vooral vanuit masculiene kwaliteiten (denken en doen).

En wil jij:

 • Beter leren voelen en luisteren naar je lijf.

 • Stevig je plek innemen en jezelf zichtbaar maken.

 • Vertrouwen op jezelf en op je gevoel of innerlijk kompas.

 • Bewuster omgaan met triggers, emoties en patronen.

 • Milder zijn naar jezelf en meer eigenwaarde of zelfliefde ervaren.

 • Meer innerlijke rust, energie en ontspanning.

 • Trouw zijn aan jezelf en staan voor wat je belangrijk vindt.

 • Meer balans tussen masculiene en feminiene kwaliteiten.

Het Vrouwelijk Leiderschap Traject

Is een traject van 6 tot 8 maanden waarbij ik je dichtbij jezelf breng en je leert op jezelf te vertrouwen.

Ik neem je mee op een innerlijke reis, waarbij we jouw vraag gaan onderzoeken. Naast dat we deze cognitief benaderen, besteden we ook vooral aandacht aan het leren voelen van je lichaam, luisteren naar je innerlijke kompas, ontspanning, zelfleiderschap en compassie. Juist omdat we als vrouw daar in ons dagelijks leven vaak aan voorbij gaan.

Terwijl hier juist goud ligt voor onze ontwikkeling. Hier ligt onze kracht! Pas als jij in verbinding met jezelf bent, voel je duidelijk wat je wilt, wat je grenzen zijn en kun jij stevig jouw authentieke plek innemen. Daarom leer jij tijdens deze reis – vanuit jouw vrouwelijke kracht – leiderschap te nemen voor jezelf: voor jouw lichaam, emoties en behoeftes.

Ter ondersteuning werk ik met eeuwenoude wijsheden en (inmiddels wetenschappelijk bewezen) methoden die je helpen om jezelf in balans te brengen, liefdevol met gedachten en emoties om te gaan en vanuit je authentieke zelf te handelen. Deze methoden integreer je tijdens het traject in je dagelijks leven, waardoor je er na het traject zelfstandig verder mee kunt én je er de rest van je leven iets aan hebt.

4 thema’s voor vrouwelijk leiderschap

Iedere vrouw is uniek en heeft iets anders nodig in haar ontwikkeling. Afhankelijk van jouw vraag besteden we daarom aan het ene thema meer of minder aandacht. Het traject is daarmee altijd op maat op jou afgestemd.

1: Bewust zijn van jezelf

Verandering begint altijd met eerlijk naar jezelf te kijken. Je gaat zelf reflecteren, maar ik spiegel je ook op blinde vlekken. Denk aan onbewuste overtuigingen, emoties en beschermingsmechanismen. Dit geeft je inzicht in wie je bent en waar jij jezelf nog belemmert om jouw ware potentie te leven. Hoe bewuster je wordt, hoe effectiever je omgaat met triggers, situaties en uitdagingen. Daarbij helpt deze bewustwording je ook in de dynamiek met anderen, en zorgt dus ook voor een fijnere samenwerking met je team, klanten of collega’s.

2: Houden van jezelf

Veel vrouwen hebben moeite om van zichzelf te houden. Onderliggend ligt vaak een gebrek aan zelfwaardering, erkenning en liefde. Ze zetten zichzelf op de laatste plaats en vergeten goed voor zichzelf te zorgen. Ze luisteren niet goed naar hun lichaam, en negeren hun emoties (innerlijke kind) en behoeften. Zelfliefde betekent dat je jouw hart voor jezelf leert te openen. Dat je luistert naar wat je nodig hebt, je mag zijn wie je bent en erkent wat je voelt. Hierdoor ontstaat er rust, ruimte en kracht in jezelf. Je bent het waard om je plek in te nemen en dat ga je voelen.

3: Vertrouwen op jezelf

Met vragen en oefeningen breng ik je telkens terug bij jezelf. Jij weet het beste wat goed voor jou is, wat je belangrijk vindt of nodig hebt. De kunst is dat je daarop leert vertrouwen. Dat je leert de taal van jouw lichaam, emoties en intuïtie te begrijpen. Ik werk in het hier en nu en leer je hoe je met jezelf kunt verbinden. Hoe meer jij met jezelf verbindt des duidelijker je voelt wie je in essentie bent en wat je eigen kern jou vertelt. Hier vind je ook de kracht om te staan voor wat jij belangrijk vindt of jezelf op te vangen als het tegen zit.

4: Leiderschap voor jezelf

Dit is een belangrijk onderdeel. Alleen jij kunt verantwoordelijkheid dragen voor jezelf. Je leert verantwoordelijkheid te dragen voor je gedrag, emoties en behoeften. En je neemt de actie die daarbij hoort. Je leert bewust je energie te managen, zegt nee als het moet en kiest voor datgene wat jou joy of voldoening geeft. Je neemt verantwoordelijkheid om dagelijks met jezelf te verbinden. Je volgt je innerlijke leiding en maakt keuzes waar jij achter staat. Dit is wie jij bent en dit is jouw pad. Ook als je omgeving dat anders ziet.

“I once was afraid of people saying: ‘Who does she think the is?’ Now I have the courage to stand and say: ‘This is who I am’.”

– Oprah

Tijdens dit traject leer je:

 • Patronen en mechanismes die jou nu als leider of ondernemer in de weg zitten doorzien en doorbreken.

 • Begrijpen hoe jij als in elkaar zit en de taal van jouw lichaam, gevoel en emoties beter te begrijpen.

 • Met meer zachtheid en mildheid naar jezelf kijken.

 • Te verbinden met je lichaam, gevoel en je essentie.

 • Tools om met uitdagingen en triggers om te gaan.

 • Tools om met beperkende gedachten en emoties om te gaan.

Na dit traject ervaar je meer:

 • Inzicht, begrip en kennis over jezelf.

 • Vertrouwen op jezelf en je innerlijke wijsheid.

 • Innerlijke rust, ontspanning en energie.

 • Stevigheid in jezelf om met lastige situaties om te gaan.

 • Liefde voor jezelf en zorg voor jezelf.

 • Helderheid om keuzes te maken waar jij achter staat.

 • Kracht om je authentieke plek in te nemen en jezelf te laten zien.

 • Balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten.

Dit Leiderschapstraject bestaat uit:

6 tot 8 Vrouwelijk Leiderschap sessies
Tijdens de sessies werk ik intuïtief. Ik spiegel je op blinde vlekken, zodat jij inzicht krijgt in je patronen. De oefeningen zijn vooral gericht op voelen en ervaren, zodat jij dieper in contact komt met je lichaam, emoties en je eigen kern.

Toegang online meditatiebox en opdrachten op maat
Je ontvangt tussentijds opdrachten en (meditatie)oefeningen om te reflecteren, ontspannen en met jezelf te verbinden. Dit ondersteunt jou in je groeiproces en helpt jou methoden in je dagelijks leven te integreren.

2 Tussentijdse Coach Calls
De grootste uitdaging ligt om veranderingen te brengen in praktijk. Daarom bied ik ook 2 coach calls aan, zodat ik jou – on the job – kan coachen bij een uitdaging of situatie.

Zo werkt het:

1: Plan een intake om kennis te maken en je vraag te verkennen.
2: Bij een wederzijdse klik ontvang je een voorstel op maat.
3: Na akkoord van het voorstel en facturatie start jouw traject.
4: Het traject bestaat uit 6 tot 8 sessies van 2 uur.
5: Tussentijds krijg je op maat opdrachten en oefeningen mee.
6: Tussentijds 2 ‘coaching on the job – calls’ van 30 minuten.
7: Afsluiting met Online evaluatie van 30 minuten.
8: Optioneel check-up gesprek 3 maanden na laatste sessie.

Online of op locatie
De sessies kunnen zowel op locatie plaatsvinden, als online of een mix. Op locatie ben je welkom in Amsterdam (naast A10) of Amersfoort. De locaties zijn goed bereikbaar met auto en OV.

coaching amsterdam haarlem

Over mij als coach

 • Senior Coach met 7 jaar ervaring

 • 250+ leiders, ondernemers en professionals begeleid

 • 3 NOBCO geaccrediteerde coachopleidingen

 • Ervaring in bedrijfsleven en publieke sector

 • Volgt 5 keer per jaar intervisie en jaarlijkse bijscholing

 • Empathisch, confronterend, intuïtief, analytisch en integer

Ervaringen van anderen

Het traject met Anouk was prettig, confronterend en bevrijdend. Ik heb geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Ik voel me trots en blij dat ik voel dat ik mag kiezen voor een ander pad. Dat m’n gevoel hierin leidend is en niet wat ik behoor te doen.

Anouk is een leuk mens met een zachte insteek en scherpe analyses. Ze heeft mij heel erg geholpen!

Anoniem, Manager en Adjunct-Directeur Publiek Domein

Een hele goede ervaring met Anouk. Zij heeft mij door middel van coaching goed kunnen begeleiden met betrekking tot werk, maar heeft mij ook meer inzichten gegeven privé. In beide gevallen heeft het bij mij meer rust gecreëerd. Anouk is zeer professioneel en heel fijn om mee te werken. Face to face coaching leek mij prettig, maar aangezien ik in het buitenland woon en dit traject toch in het Nederlands wilde starten, leidde een goede aanbeveling mij naar Anouk. Online coaching heeft zeker geen belemmering gehad. Samen met een goed eindresultaat, zeer aan te raden.

coaching amsterdam haarlemCaroiline, Sales Director

Ik voelde me al snel veilig bij Anouk. Ze stelde rake vragen en wist precies wanneer ik ergens omheen draaide. Ze coachte niet hard (zoals ik al vaker bij andere coaches had ervaren en waardoor ik dichtsloeg), maar liefdevol en begripvol. Tijdens een sessie hebben we mijn patroon opgesteld, daardoor ging ik dieper in mezelf voelen. Daardoor konden we bij de kern komen van waar ik tegen aanliep.

Het was confronterend, maar wel heel hard nodig. Bepaalde patronen kon ik, na lange tijd, eindelijk verklaren. Anouk is een hele lieve vrouw met enorm veel kennis en vaardigheden. Coaching bij Anouk is echt een aanrader!

Chanine, Ondernemer

Anouk heeft mij geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven heb en dat alleen ikzelf weet wat goed voor mij is. Dankzij Anouk heb ik mezelf weer terug gevonden, weet ik waarom bepaalde drijfveren voor mij zo belangrijk zijn en durf ik weer te vertrouwen op mijn sterke onderbuikgevoel.

Ik kies weer voor mezelf met wat voor mij goed voelt in plaats van alleen maar te moeten passen in het plaatje wat een ander wil zien. De puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen en ik voel me nu veel sterker dan ooit. Bedankt Anouk voor al jouw hulp.

coaching Amsterdam haarlemNicolien, Senior Professional

Investering

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

 • 6 tot 8 coachsessies van 2 uur

 • Incl. 2 tussentijdse coach calls van 30 min

 • Incl. op maat opdrachten en oefeningen

 • Incl. online evaluatie

Zakelijk: op offerte basis. Het tarief is vanaf € 145 tot 175 excl. btw per uur en afhankelijk van het management/functieniveau. Voor zzp-ers geldt het tarief van € 145 excl. btw.

coach haarlem amsterdam
Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is iemand bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend en heel empathisch. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk.
Kirsten
coaching
Ik heb  geleerd om beter stil te staan bij wat ík wil en voel. Daardoor kan ik ook veel beter verschillende op situaties (en reacties van anderen) handelen en reageren.

 

Esmee

Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen die ik dagelijks gebruik. Mijn emoties kan ik duidelijker benoemen en ik weet steeds beter wat ik zelf wil. Haar werkwijze en Anouk als persoon ervaar ik als zeer prettig. Ik gun iedereen een Anouk!
Tamara
 Ik heb mijn traject ervaren als een prachtig cadeau, wat ik het liefst iedereen zou willen geven. Ik dacht mezelf goed te kennen, maar in dit traject heb ik pas echt alle kanten van mezelf gezien, ervaren en vooral leren omarmen.
Isabelle
Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen.
Marcia
coaching student loopbaan
Door Anouk heb ik geleerd om naar mijn gevoel te luisteren, keuzes te maken vanuit mezelf en daar ook op te vertrouwen.
Eline
Ik was mijzelf enorm aan het pushen om alles voor elkaar te hebben. Met Anouk heb ik geleerd om pas op de plaats te maken en mijn eigen ik weer naar boven te halen. Ik heb meer rust in mijzelf en kan beter omgaan met bepaalde situaties.
Alisha
professional coaching
 Door Anouk heb ik geleerd om mijn gedachten beter te ordenen en te ontdekken waar ik mezelf door onbewust tegen werk. Ze heeft een grondige maar praktische aanpak. En durft je de juiste vragen te stellen. Altijd op een oordeelloze manier.
Elanie

Ontvang maximaal 1x per maand inspiratie en updates

Wil je op de hoogte blijven?