Leiderschap coaching

Voor (startende) leiders en ondernemers

Leren leiding geven aan anderen, begint bij leidinggeven aan jezelf. Oftewel persoonlijk leiderschap. Weten wie je bent en waar je voor staat, als mens en als leider. Daarom bestaat een belangrijk onderdeel van dit traject uit het ontwikkelen van zelfbewustzijn en persoonlijk leiderschap.

Je leert een authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen, om te gaan met weerstand, inzicht te krijgen in onderliggende dynamieken en te vertrouwen op jouw visie. Zodat jij jouw rol als leider op een mens- en resultaatgerichte manier invult en de volle potentie uit jouw team haalt.

leiderschap coaching haarlem

Thema’s waarbij ik help

 • Versterken van jouw leiderschapskwaliteiten.

 • Jezelf zichtbaar maken en je plek innemen.

 • Omgaan met stress, druk en werk- en privé-balans.

 • Ontwikkeling van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

 • Onduidelijke en ineffectieve communicatie.

 • Omgaan met triggers die je ervaart op de werkvloer.

 • Jezelf kwetsbaarder, open en eerlijk leren opstellen.

Wat het je brengt

 • Inzicht in jouw leiderschapskwaliteiten en -valkuilen.

 • Helderheid in wie je bent en waar je voor staat.

 • Steviger in je schoenen staan en zelfverzekerde keuzes maken.

 • Meer innerlijke rust, ontspanning en focus.

 • Heldere, authentieke communicatie.

 • Meer verbinding met je medewerkers.

 • Vertrouwen op jouw visie en anderen inspireren.

Authentiek Leiderschap

Authentieke leiders laten zich leiden door hun innerlijke autoriteit en handelen vanuit intrinsieke waarden. Authentiek leiderschap bestaat uit vier elementen waar we – passend bij jouw vraag – tijdens ons traject aan werken:

1. Zelfbewustzijn. Je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je drijft. Je beschikt over de nodige zelfkennis en reflecteert regelmatig. Hierdoor heb je inzicht in je kwaliteiten en valkuilen, maar ben je ook bewust van je het effect van je eigen gedrag op anderen.

2. Zelfvertrouwen. Je vertrouwt op wie je bent en wat je kunt. Je laat je leiden door je waarden en je morele kompas. En hebt dit in jezelf verankerd. Je weet waar je voor staat en durft daar ook voor te staan, ook als er druk of weerstand komt buitenaf.

3. De relatie met jezelf. Je kunt alleen voor jezelf gaan staan, als je zorgt dat je dichtbij jezelf blijft. Je maakt tijd en ruimte vrij om met jezelf te verbinden. Om te voelen en vanuit liefde voor je lichaam en emoties te zorgen.

4. In relatie met anderen. Als authentieke leider communiceer je open en eerlijk over wat je denkt en voelt. Je durft kwetsbaar te zijn en staat oprecht in de verbinding. Deze openheid draagt bij aan vertrouwen en begrip bij besluiten die worden genomen. Je zoekt actief binnen je team naar meningen die anders zijn dan je eigen ideeën. Daarbij creëer je een omgeving waarin anderen zich durven uitspreken en sta je open voor feedback.

Mijn aanpak

Mijn kracht ligt in het snel doorzien van blokkerende patronen. Ik help je groeien in bewustzijn door je te spiegel je op je blinde vlekken en ga naar de oorzaak van jouw onbewuste patronen. We werken aan een authentieke balans tussen jouw mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. En ik doe een stevig beroep je eigen verantwoordelijkheid.

Methoden. Naast cognitieve en praktische methoden, werk ik veelal intuïtief en werk ik met oefeningen op fysiek, emotioneel en energetisch niveau. Geen trucjes, maar diepere bewustwording en transformatie waardoor jij als leider duurzaam groeit.

Voor wie. Ik begeleid een grote diversiteit aan leidinggevenden, ondernemers en senior professionals die hun (persoonlijk) leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen. Zowel uit het bedrijfsleven en de (semi)-publieke sector. Sommigen komen via hun werkgever bij mij, anderen komen op eigen initiatief.

Waar. Op locatie ben je welkom in Amsterdam (naast A10) of Haarlem. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto of het OV. Online of hybride trajecten zijn ook mogelijk.

“Leadership simply begins with the courage to be yourself.
So everyone else can be, too.

Het traject op hoofdlijnen

Vrijblijvend intake gesprek

Tijdens de intake leren we elkaar kennen en onderzoeken jouw coachvraag. We stellen de doelen op waar jij aan wilt werken en op basis daarvan ontvang je van mij een op maat gemaakt voorstel voor het traject.

Op maat gemaakt traject

Het traject wordt op maat gemaakt en afgestemd op jouw vraag. De meeste leiderschapstrajecten bestaan uit 5 á 10 sessies. De sessies duren gemiddeld 1,5 uur.

Tijdens het traject werk ik onder andere met:

De principes van persoonlijk leiderschap en geweldloze communicatie, innerlijke kindwerk, systemisch werk, (familie)opstellingen, voicedialogue, RET, positieve psychologie, lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness en ademwerk. Hierbij sluit ik aan bij wat jij nodig hebt en bij je past.

Coach-calls & coaching on the job

Juist in praktijk loop je tegen dingen aan. Bijv. een trigger om een patroon te doorbreken. Daarom ben ik voor jou ook telefonisch beschikbaar, zodat ik jou – on the job – kan coachen in een situatie.

Opdrachten

Je krijgt tussentijds op maat opdrachten mee die precies bij jou aansluiten. Denk aan reflectie oefeningen of praktijkopdrachten.

Evaluatie

We ronden het traject af met een online evaluatie van een 0,5 uur. We kijken samen terug, naar waar je nu staat en hoe je verder gaat.

leiderschap coaching

Over mij

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld toe is aan een nieuwe vorm van leiderschap. Waarbij feminiene en masculine waarden meer in balans zijn en leiders vanuit hun authentieke kracht handelen. Waarbij menselijkheid en impact samengaan.

 • (Senior) Coach met 7 jaar ervaring

 • 250+ leiders, ondernemers en professionals begeleid

 • 3 NOBCO geaccrediteerde coachopleidingen

 • Ervaring in bedrijfsleven en publieke sector

 • Volgt 5 keer per jaar intervisie en jaarlijkse bijscholing

 • Empathisch, analytisch, confronterend, intuïtief en integer

Ervaringen van anderen

Het leiderschapstraject met Anouk was prettig, confronterend en bevrijdend. Ik heb geleerd om meer mijn eigen gevoel/hart te volgen en vertrouwen te hebben. Ze heeft me gemotiveerd zonder te sturen. Ik voel me trots en blij dat ik voel dat ik mag kiezen voor een ander pad. Dat m’n gevoel hierin leidend is en niet wat ik behoor te doen.

Anouk is een leuk mens met een zachte insteek en scherpe analyses. Ze heeft mij heel erg geholpen!

coach haarlem amsterdamAnoniem, Manager Publiek Domein
Het was een persoonlijk, laagdrempelig, echt op maat gemaakt traject. Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Ik herken mijn gevoel eerder en kan het beter plaatsen. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties waar ik eerder moeite mee kon hebben.

Ik raad het echt iedereen aan. Zo nu en dan zie ik mijzelf dan ook terug komen bij Anouk, al is het maar als een soort APK. Ik ga er elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat ik in controle bent over mezelf, dat is een krachtig gevoel.

coach amsterdamJunior, Projectleider IT/HR

Anouk is een zeer fijn en warm persoon. Ze kon mij goed lezen en goed bij mijn behoefte aansluiten. Anouk voelt goed aan waar de pijnpunten zitten en speelt daar mooi op in. Ze heeft me geholpen over drempels te stappen, maar ze kon ook goed kritische feedback geven als ik mezelf klein maakte of mijn verantwoordelijkheid niet pakte.

Door het leiderschapstraject ervaar ik steeds meer zelfvertrouwen. Ik sta vaker stil, kijk meer naar mezelf en kan mijn gevoel steeds beter onder woorden brengen.

coach haarlem amsterdamAnoniem, Afdelingshoofd Onderwijs

Investering

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

 • Vanaf 5 sessies van 1,5 uur (online of op locatie)

 • Tussentijdse opdrachten op maat

 • Telefonische bereikbaarheid voor (spoed)vragen

 • Online evaluatie

Zakelijk: op offerte basis. Het tarief is vanaf € 145 tot 175 excl. btw per uur en afhankelijk van het (management) functieniveau.

coach haarlem amsterdam
Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is iemand bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend en heel empathisch. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk.
Kirsten, Ondernemer
Ik kwam bij Anouk met als doel een beter balans te vinden tussen werk en privé. Ik ga bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. Ik voel me ook een stuk minder gestressed/gejaagd. Een aanrader voor iedereen!
Martijn, Ondernemer
Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen.
Marcia, Ondernemer
De voortgang en de inzichten die ik geboekt heb kon ik direct gebruiken in mijn werk. Ik voel me beter en ik heb weer grip op de zaak. Kortom een erg succesvol traject.
Arno, Senior Professional
coaching Amsterdam haarlem
Anouk heeft mij geleerd dat ik zelf de regie over mijn leven heb en dat alleen ik zelf weet wat goed voor mij is. Door het traject weet ik waarom bepaalde waarden voor mij zo belangrijk zijn en durf ik weer te vertrouwen op mijn sterke onderbuikgevoel. Ik kies weer wat voor mij goed voelt. Ik voel me nu sterker dan ooit.
Nicolien, Senior Professional

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?