Stress en burn-out coaching

Stress is in principe een gezonde reactie van ons lichaam op situaties. Het wordt pas ongezond als we langdurig onder stress staan.

Je lichaam geeft dan voortdurend signalen aan dat het rust nodig heeft, maar we hebben vaak nog niet geleerd er naar te luisteren. We gaan voorbij aan onze behoeften, ons gevoel en wat we nodigen hebben. Onbewust blijven we doorgaan en duwen onszelf steeds meer over onze grenzen. Tot dat de klachten steeds erger worden… Je lichaam trekt aan de bel. Er móet iets veranderen…

Mogelijk herken je bij jezelf ook dat de klachten toenemen, misschien zit je zelfs al thuis. Je wilt graag weer lekker in je vel zitten. Ik help jou weer de regie over jezelf te pakken, zodat je herstelt en weer keuzes maakt die je rust, geluk en voldoening geven. Je bent van harte welkom.

coach amsterdam

Herken je hier iets in?

 • Ik ervaar steeds meer last van stressklachten en piekeren.

 • Ik moet veel van mezelf en voel veel verplichtingen.

 • Het lukt me niet goed om tot rust te komen of ontspannen.

 • Ik doe zo mijn best, maar schiet toch overal tekort.

 • Ik heb moeite met voor mezelf opkomen en nee zeggen.

 • Ik voel me steeds meer moe en overprikkeld.

 • Ik kan niet meer op werk presteren, zoals ik gewend ben.

 • Ik heb moeite met slapen en sta continu aan.

 • Ik voel minder grip en raak het overzicht kwijt.

Wat stress en burn-out coaching oplevert

 • Je voelt weer regie over je leven en vertrouwen in jezelf.

 • Je ervaart rust, ontspanning en stevigheid in jezelf.

 • Je voelt weer energie om dingen te doen waar je blij van wordt.

 • Je weet met negatieve gedachten en emoties om te gaan.

 • Je luistert naar je gevoel en de signalen van je lichaam.

 • Je hebt meer waardering en liefde voor jezelf.

 • Je maakt keuzes die passen bij wie jij bent en wat je wilt.

 • Je leert patronen doorbreken zoals perfectionisme, bewijsdrang, nee zeggen, pleasen, controle, reddersgedrag of omgaan met (hoog)sensitiviteit.

Mijn aanpak

1. Inzicht en aanvaarding

We onderzoeken eerst welke klachten je hebt, wanneer deze zijn ontstaan en welke bronnen van stress je in je werk en leven ervaart. Je krijgt inzicht in je eigen klachten, het verloop van de klachten en wat je energievers en -nemers zijn. Dit helpt je bewust te worden van waar je nu staat, de situatie te begrijpen en te erkennen zoals die is.

2. Herstel van energie

Je lichaam trekt aan de bel, omdat je rust nodig hebt om te herstellen. Vanaf het begin werken we daarom aan rust en ontspanning. Je leert luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en rust te nemen als je lijf daarom vraagt. Je krijgt oefeningen mee die je helpen om te ontspannen en om bewuster te worden van de signalen die je lichaam je aangeeft. Je onderzoekt wat je gaat doen om beter voor jezelf te zorgen en meer vitaliteit te ervaren.

3. Omgaan met stress, gedachten en emoties

Piekeren is een reactie van ons hoofd om om te gaan met emoties of stress die we ervaren. Samen onderzoeken we welke gedachten en emoties je ervaart. Je groeit in bewustzijn en herkent welke copingsmechanismen je in je leven hebt aangeleerd om met deze onprettige gevoelens om te gaan. Je krijgt methoden aangereikt die je helpen om te gaan met oude belemmerende overtuigingen en om emoties te erkennen en aanvaarden. Zo kom je van binnen steeds meer tot rust en voel je weer grip op je leven.

4. Zelfleiderschap en ontwikkeling

Daarnaast versterken we je in wie je bent. Je wordt bewust van je eigen patronen die samen gaan met het ontstaan van de stressklachten en hoe die te doorbreken. We gaan tot kern, zodat jouw patroon duurzaam verandert. Je neemt weer leiding over jezelf en leert grenzen te bewaken, voor jezelf op te komen en nee te zeggen. Je wordt bewust van wie je bent: je talenten, valkuilen en wat je belangrijk vindt in je leven. Wat geeft je energie en blijdschap? Wat geeft jou voldoening?

5. Toepassen in je werk en leven

De inzichten die je hebt opgedaan pas je toe in je werk en leven, zodat je weer met veerkracht en plezier aan het werk bent. Zijn er aanpassingen nodig in je werk? Of privé-zaken die om verandering vragen?

6. Terugvalpreventie

We staan stil bij de lessen die je hebt geleerd en wat je nu nodig hebt om gelukkig en vitaal te blijven. Twee á drie maanden na het laatste gesprek hebben we nog een ‘check-up’ gesprek om te ontdekken of je nog ergens tegen aanloopt of nog wat nodig hebt.

Voor wie
Ik begeleid een diversiteit aan mensen. Denk aan professionals en leidinggevenden uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Sommigen komen via hun werkgever bij mij, anderen komen op eigen initiatief.

“I cannot always control what goes on outside,
but I can always control what goes on inside.”

Wayne Dyer

Wat je krijgt

Vrijblijvend intake gesprek

Tijdens de intake leren we elkaar kennen en onderzoeken jouw huidige situatie met stress-klachten. We stellen de doelen op waar jij aan wilt werken en op basis daarvan ontvang je van mij een op maat gemaakt voorstel voor het traject.

Op maat gemaakt traject

Het traject wordt op maat gemaakt en afgestemd op jouw vraag. Meestal bestaan de stress- en burn-out trajecten uit 8 á 12 sessies.

De sessies duren gemiddeld 1,5 uur, zodat er tijdens de sessies voldoende ruimte is om te verdiepen. In overleg kan dit worden aangepast.

Tijdens het traject werk ik onder andere met: de principes van persoonlijk leiderschap en geweldloze communicatie, innerlijke kindwerk, systemisch werk, (familie)opstellingen, voicedialogue, RET, positieve psychologie, lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness en ademwerk. Hierbij sluit ik aan bij wat jij nodig hebt en bij je past.

Tussentijdse beschikbaarheid en coaching

Juist in praktijk loop je tegen dingen aan. Bijv. een trigger om een patroon te doorbreken. Daarom ben ik voor jou ook telefonisch beschikbaar, zodat ik jou – on the job – kan coachen in een situatie.

Tussentijdse opdrachten

Je krijgt op maat opdrachten mee die precies bij jou aansluiten. Denk aan reflectie-, ademoefeningen, of concrete opdrachten in praktijk.

Evaluatie

We ronden het traject af met een online evaluatie van een 0,5 uur. We kijken samen terug, naar waar je nu staat en hoe je verder gaat.

Online, in de natuur of op locatie

Op locatie ben je welkom in Amsterdam of Haarlem. Beide goed bereikbaar met de auto/OV. Online of hybride trajecten zijn ook mogelijk.

leiderschap coaching

Over mij

In 2012 ontdekte ik mijn grote passie voor persoonlijke ontwikkeling. Toen nog werkzaam als consultant in het bedrijfsleven, besloot ik mij om te scholen tot professioneel coach. Één van de beste keuzes uit mijn leven. Het geeft me enorm veel voldoening om mensen te begeleiden naar een authentiek, vitaal en gelukkig leven. Mijn kracht is dat ik snel tot de kern kom, goed aanvoel wat er nodig is en zaken direct weet te vertalen naar de praktijk.

 • 7 jaar professioneel Coach

 • 250+ leiders, ondernemers en professionals begeleid

 • 3 NOBCO geaccrediteerde coachopleidingen

 • Ervaring in bedrijfsleven en publieke sector

 • Volgt 4 keer per jaar intervisie en jaarlijkse bijscholing

 • Confronterend, Intuïtief, Empathisch, Analytisch en Integer

Ervaringen van anderen

Ik kwam bij Anouk met als doel om te onthaasten en een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Ik ga bewuster om met mijn tijd/energie en maak duidelijkere keuzes tussen werk, mijn kinderen en mijn vriendin. Ik voel me ook een stuk minder gestressed en gejaagd.
Een aanrader voor iedereen!
Martijn, Ondernemer

Het heeft mij veel rust, stabiliteit en zelfkennis gebracht. Daarnaast heeft het mij tools gebracht om beter om te gaan met situaties waar ik eerder moeite mee kon hebben.

Ik ga elke keer weg met nieuwe inzichten, en met het bewustzijn dat ik in controle bent over mezelf, dat is een krachtig gevoel. Ik zie me dan ook zeker terugkomen, al is het maar een soort APK.

coach amsterdamJunior, Projectleider

Ik wilde teveel in mijn leven en was mijzelf enorm aan het pushen om alles voor elkaar te krijgen. 

Met Anouk heb ik geleerd om pas op de plaats te maken en eerst ‘mijn eigen ik’ weer naar boven te halen. Hierdoor over zie ik dingen meer, heb ik meer rust in mijzelf en kan ik beter omgaan met situaties. Met haar coaching ben ik erachter gekomen waarom ik zo was en handelde. De onrust is weggenomen en als die komt weet ik nu hoe hoe daarmee om te gaan.

Alisha, Young Professional

Investering

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

 • Vanaf 6 sessies van 1,5 uur

 • Tussentijdse opdrachten op maat

 • Telefonische bereikbaarheid voor (spoed)vragen

 • Online evaluatie

Zakelijk: op offerte basis. Het tarief is vanaf € 135 tot 165 excl. btw per uur en afhankelijk van het functieniveau.

Vaak worden stress- en burn-out trajecten door werkgevers vergoed en hebben ze daar budgetten voor. Informeer bij je leidinggevende of hr voor de mogelijkheden.

professional coaching
Door Anouk heb ik geleerd om mijn gedachten beter te ordenen en te ontdekken waar ik mezelf door onbewust tegen werk. Ik kan zaken nu in een beter perspectief plaatsen en patronen in mijzelf herkennen. Ze heeft een grondige maar toch ook praktische aanpak: ik kon direct de vertaalslag van coaching naar werk en privé maken. Erg fijn!
Elanie, Medior Professional
Wouw wat een fijne coach is Anouk! Zij is open, oprecht, respectvol en betrouwbaar. Ze weet haar duim op zere plekken te leggen. De zelfinzichten waren zeer waardevol en de combinatie van de sessie tussen doen, nadenken en informatie heel prettig. Dankjewel!
Marcia, Zelfstandig Ondernemer
coach haarlem amsterdam
Wat is Anouk een fijne coach! Anouk is iemand bij wie je je vrijwel meteen op je gemak voelt. Ze is doortastend en heel empathisch. Ik ben echt gegroeid door mijn sessies met Anouk.
Kirsten, Zelfstandig Jurist
De afgelopen periode heb ik samen met Anouk een nieuwe vorm van bewustzijn ontdekt over wie ik ben en hoe ik om ga met mijn gevoelens en emoties. Anouk is fijn, rustig en emphatisch maar vraagt ook door op de moeilijkere momenten. Een fijne persoonlijkheid die met je mee loopt zolang dat nodig is, en je laat gaan zodra je daar aan toe bent. Nog heel erg bedankt!
Eric, Zelfstandig Adviseur
coach haarlem amsterdam
Met behulp van Anouk ben ik tot mooie inzichten gekomen die ik dagelijks gebruik. Mijn emoties kan ik duidelijker benoemen en ik weet steeds beter wat ik zelf wil. Haar werkwijze en Anouk als persoon ervaar ik als zeer prettig. Ik gun iedereen een Anouk!
Tamara, Moeder
De coaching sessies met Anouk waren erg prettig. De voortgang en de inzichten die ik geboekt heb kon ik direct gebruiken in mijn werk. Ik voel me beter en ik heb weer grip op de zaak.
Arno, Senior Professoinal
coaching student loopbaan
Door Anouk heb ik geleerd om naar mijn gevoel te luisteren, keuzes te maken vanuit mezelf en daar ook op te vertrouwen.
Eline, Young Professional
coaching
Vooraf kon ik opzien tegen de gesprekken. Tijdens en na de gesprekken had ik juist een fijn/opgelucht gevoel.

Ik heb geleerd om beter stil te staan bij wat ík wil en voel in plaats van direct in een soort actie modus te schieten. Ik kan reacties van anderen veel beter relativeren en op lastige situaties reageren.

Esmée, Medior Professional

Ontvang 1x per maand inspiratie en updates

Ontvang 1x per maand inspiratie en updates